Robotite sõda: Google kuulutas välja oma tehisintellekti, Microsoft teeb erakorralise teadaande (2)

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy
Google´ile on ennustatud kiiret hääbumist, kui ettevõte oma tehisintellektiga kohe välja ei tule. Äsja kuulutatigi välja Google Bard, kuid juba täna-homme on oodata Microsofti erakorralist pressiteadet.
Google´ile on ennustatud kiiret hääbumist, kui ettevõte oma tehisintellektiga kohe välja ei tule. Äsja kuulutatigi välja Google Bard, kuid juba täna-homme on oodata Microsofti erakorralist pressiteadet. Foto: Mateusz Slodkowski / SOPA via ZUMA Press Wire / Scanpix

Google andis eile õhtul teada, et toob välja oma tekstipõhise tehisintellekti Bard, mis on otseseks konkurendiks Microsofti rahastatavale ChatGPT-le. Tehisintellektide esimene suur lahing on alanud - Microsoft teatas omakorda, et homsest on oodata neilt erakorralisi tähtsaid uudiseid.

Google´i tegevjuht Sundar Pichai andis uuest projektist Bard teada eile, kirjeldades uut tööriista kui eksperimentaalset tehisintellektiga vestlusrobotit, mis vastab kasutajate päringutele ja osaleb vestlustes. Tarkvara on esialgu ligipääsetav testkasutajatele, mitte igaühele, kuid muutub lähinädalatel avalikkusele laiemalt kättesaadavaks.

Google lubab tehisintellekti arvutusvõimsust kahekordistada iga kuue kuu järel, mis ületab kaugelt kunagist legendaarset tehnoloogia arengu mõõdikut Moore´i seadust, mille järgi transistoride arv mikroskeemil kahekordistub iga kahe aasta järel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles