Virtuaalse ringrajasõidu Eesti meistrivõistluste raskeim etapp tõi kohale ajaloolise koguse e-sportlasi

E-Sport
Copy
Foto: EVAL

2023. aasta Eesti meistrivõistlused virtuaalses ringrajasõidus EVAL S-Link GT 2023 jätkusid 5. veebruaril teise etapiga Bathursti rajal. Ehkki tegu oli ilmselt hooaja raskeima rajaga, osales eelkvalifikatsioonis enneolematult palju sõitjaid.

65 osalejat tähendas, et esimest korda EVAL-i korraldatud võistluste ajaloos tuli A- ja B-finaali kõrval pidada ka C-finaal.

Avaetapi A-finaalis nii sprindi kui ka põhisõidu võitnud Juss Parek (BMW M4 GT3) kordas sama ka Bathurstis. Lihtne tal siiski polnud, sest mõlemas kvalifikatsioonis oli kiireim kahe eelmise aasta meister Risto Kappet (Honda NSX Evo).

Sprindis tegi Kappet aga enda kohta üliharuldase sõiduvea ja lõpetas katkise autoga alles kaheksandana. Esikolmikusse mahtusid sprindis veel Markus Kajak (Porsche 991 II GT3 R) ja Joosep Laiksoo (BMW M4 GT3).

Põhisõidus finišeeris Kappet kolmandana, lisaks Parekile edestas teda ka Laiksoo. Viimane sai seejuures hakkama saavutusega, mis võibki jääda ületamatuks.

Laiksoo ei saanud osaleda eelkvalifikatsioonis ja seetõttu pidi võistlust alustama C-finaalist. Selle ta võitis, pääses edasi B-finaali, võitis taas ja pääses edasi A-finaali. Sealt kübaratrikki ei tulnud, kuid kaks esikolmikukohta küll.

Kahe etapi järel on Parek ülivõimas sarjaliider 149 punktiga, järgmiste kohtade pärast käib aga tõsine võitlus. Kappetil ja Kajakul on võrdselt 97 punkti, Laiksool 94. 29 meeskonna seast püsib ülekaaluka liidrina TCM Gold (Parek, Reno Kööts) 217 punktiga.

EVAL S-Link GT 2023 jätkub kolmanda etapiga 19. veebruaril, kui võistluspaigaks on Hungaroring.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles