Uus maailmarekord: nüüd saab mobiiliaku täis alla kümne minutiga

tehnika.postimees.ee
Copy
Maailma kiireim laadija võib sekunditega anda mobiiliakule tundideks energiat.
Maailma kiireim laadija võib sekunditega anda mobiiliakule tundideks energiat. Foto: Realme
  • Lae 30 sekundit, räägi 2 tundi.
  • Vaja on ülivõimsat laadijat jämeda kaabliga.

Realme uus nutitelefon GT Neo 5, mis äsja välja tuli, on väidetavalt maailma kõige kiirema laadimisega. Kui kasutada spetsiaalset 240 W adapterit, saab aku täis juba ligi 9,5 minutiga. Lisaks adapterile on vaja  võimsat 12-amprist laadimiskaablit.

9. veebruaril välja tulnud Hiina tootja uus mudel ongi kõige põhilisema tehnilise näitajana rõhutanud kiirlaadimist. Veel üks näide kiirest aku täitmisest on see, et juba 50 protsenti saab laetud nelja minutiga. Nagu teada, läheb viimaste protsentideni jõudmine alati kauem, kui tühja aku laadimine.

Akuplokk koosneb õhukestest elementidest, millega lubatakse probleemideta 1600 täielikku laadimis- ja tühjendustsüklit. Kui iga päev laadida (aga enamasti pole sellise mahuga akut igal õhtul laadida vaja), siis peaks sellest jätkuma peaaegu neljaks ja pooleks aastaks, mis on kõvasti rohkem, kui keskmine kasutaja oma telefoni peab. Juhtmevaba laadimist pole.

Tegemist on mänguritelefoniga, mille tagaküljel on mänguriseadmetele omane RGB efektiga «halo». See võib erinevatest teadaannetest märku anda erinevate värvidega plinkides, ilma et peaks mobiili ekraani avama.

AMOLED ekraan on 144 Hz värskendussagedusega. Kaks sisseehitatud 5G-moodulit tähendab, et näiteks online-mänge mängides muu andmeside ja kõned mängu ühenduskiirust ei mõjuta.

Põhikaamera sensoriks on Sony IMX890 optilise pildistabilisaatoriga, komplekti kuuluvad 50 MP (24 mm) lainurk-kaamera, 8 MP (16 mm) ülilainurk-kaamera ja 2 MP (20 mm) makrokaamera, mida nimetatakse mikroskoobiks. Telefonil on sisseehitatud universaalne infrapunapult, ülienergiasäästlik uue põlvkonna kaheksatuumaline protsessor Qualcomm 8+ Gen 1 ja ekraanialune sõrmejäljelugeja.

Realme GT Neo 5 240 W kiirlaadimisega versioon on praegu saadaval vaid Hiinas hinnaga 440 eurot, kuid selle tootja telefone müüakse ka Eestis. Millal maailma kiireima laadimisega mudel Euroopasse jõuab, pole veel teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles