Husqvarna toob Eestis müüki tootjateülese akulahendusega aiamasinate seeria

tehnika.postimees.ee
Copy
Kõik universaalse akusüsteemiga aiamasinad saab riputada universaalsele siinile seinal.
Kõik universaalse akusüsteemiga aiamasinad saab riputada universaalsele siinile seinal. Foto: Husqvarna

Husqvarna toob sel kevadel Eestis müügile tooteseeria Aspire, mis töötab tootjateülese akusüsteemiga Power for All. See laseb kasutada sama 18-voldist toitelahendust ja akusid erinevatel seadmetel sõltumata nende tootjast ning aitab kokkuvõttes keskkonda säästa, kuna iga asja jaoks ei pea ostma eraldi akusid ja akulaadijat.

Väikeaedade omanikele mõeldud seeriasse kuuluvad väikesed akutööriistad, sealhulgas muruniiduk, trimmer, oksasaag, hekipügaja ja puhur. Lisaks akutoodetele kuulub samasse sarja veel uus robotmuruniiduk.

Aspire on Husqvarna esimene tooteseeria, mis töötab brändideülese akusüsteemiga Power for All, mille algatajaks oli Bosch. See akusüsteem laseb kasutada sama 18-voldist toitelahendust erinevatel akuseadmetel sõltumata nende tootjast. Süsteemiga on praegu liitunud kümme kodu- ja aiatehnika tootjat.

Uus robotniiduk on Aspire seerias ainus toode, mis ei ühildu antud akuga, sest töötab oma laadimisjaamaga.

Lisaks tööriistadele kuulub seeriasse veel seinale paigaldatav hoiulahendus, mille abil saab kõik tööriistad kompaktselt ära paigutada. Ruumi täiendavaks kokkuhoidmiseks saab Aspire seeria tööriistad kokku voltida või väiksemaks reguleerida. Kõik seeria tööriistad on varustatud spetsiaalse konksuga, mille võib kinnitada otse seinale või kasutada koos hoiulahendusega.

Husqvarna Eesti tegevjuhi Jaanus Vahesalu sõnul on antud seeria mõeldud just väikeaedade omanikele ning neile, kel ei ole aiatööriistade hoiustamiseks palju ruumi. «Need masinad on küll väikesed, aga samas suure jõudluse ja hea disainiga. Seega saavad kõik vajalikud aiatööd mugavalt tehtud ning antud seadmeid on lihtsam paigutada ka väiksemasse panipaika või garaaži,» kommenteeris Vahesalu.

Robotniiduk Automower Aspire R4 sobib niitma väikseid aedasid suurusega kuni 400 ruutmeetrit. Nutikad funktsioonid aitavad niidukil kohandada oma niitmisgraafikut vastavalt ilmale. Aia piirajaks kasutatakse maa-alust kaablit. Niidukit saab juhtida ja ümber seadistada rakenduse Automower Connect kaudu.

Murutrimmer AspireTM T28-P4A on kerge ja kompaktne, sobib ka kõrgema muruga. Hoiustamiseks saab trimmeri väiksemaks reguleerida.

Oksasaag AspireTM P5-P4A/PE5-P4A tuleb müügile kahes versioonis: koos 1,7 meetri pikkuse varrega, mis aitab oksad eemaldada kõrgemalt puu otsast ning ilma varreta versioon, millega saab madalalt lõigata. Väikese oksasaega saab lõigata kuni 75 mm läbimõõduga oksasid.

Hekipügajal AspireTM H50-P4A on 50 cm pikkune lõiketera, mis saab hakkama erinevat tüüpi hekkidega. Masina küljes on lehepüüdja, mis suunab lehed maapinnale, et neid ei peaks hiljem heki küljest korjama.

Puhur AspireTM B8X-P4A on kasutamiseks alates lillepeenardest kuni märgade lehtedeni murul. Seade on varustatud nutika automaatse väljalülitamise funktsiooniga, mis aitab säästa energiat.

Muruniiduk Husqvarna AspireTM LC34-P4A on kerge, paremaks hoiustamiseks on võimalik seda kokku voltida ning paigutada põrandale või kaasasoleva konksuga seinale.

Tooteseeriasse kuulub ka hoiusüsteem, mille abil saab kõik seeria tooted kompaktselt seinale paigaldada. Hoiusüsteemi kuuluvad neli toodet: tööriistade konksud, riiul aku ja laadija jaoks, siinid ja kast oksasae hoidmiseks. Saekastis on ruumi kahele 18 V Power for All akule ja ühele laadijale, samuti lisaruum tarvikutele. Iga Aspire seeria tootega on kaasas konks, mis sobitub siiniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles