Samsungi uued tipptelefonid said nüüd ka Elisa 5G-võrgu toe

tehnika.postimees.ee
Copy
Samsungi Galaxy S22 mudelid ja ka sel aastal välja tulnud S23 seeria sai tarkvarauuenduse, millega avaneb nüüd ka Elisa 5G võrk.
Samsungi Galaxy S22 mudelid ja ka sel aastal välja tulnud S23 seeria sai tarkvarauuenduse, millega avaneb nüüd ka Elisa 5G võrk. Foto: Kaido Einama

Kauaoodatud 5G on nüüd lõpuks Samsungi parimatesse nutitelefonidesse jõudnud ka Elisa võrgus. Alates tänasest on Elisa 5G-pakettide kasutajatel võimalus uuendada oma S22 ja S23 seeria telefonide tarkvara, mis loob telefonile 5G-võrgu võimekuse.

Möödunud aastal avas Elisa esimesena Eestis «päris» ehk vaid 5G jaoks kasutatavatel sagedustel toimiva võrgu.

«Kui sügisel tõime klientideni esimesed 5G-nutipaketid, sai uut võrku nautida peaaegu iga suurema tootja telefoniga, kuid kahjuks puudus tugi Eesti populaarseimal telefonibrändil Samsungil. Rõõm on teatada, et tänasest jõuab tarkvarauuendusega Elisa 5G-tugi esimeste Samsungi telefonideni,» sõnas Elisa telekomiteenuste juht Evelin Tulp.

Uue võrgu kasutamiseks peavad Samsung Galaxy S22 ja Galaxy S23 seeria nutitelefonide omanikud alla laadima viimase tarkvarauuenduse ja kasutama mõnda Elisa 5G-toega nutipaketti. Detailse juhendi 5G-võrgu valimise kohta leiab Elisa kodulehelt.

«Soovime, et iga seade töötaks Elisa 5G-võrgus parimal viisil ja seetõttu peavad Samsungi Fold, Flip ja A-seeria telefonide kasutajad natuke kannatust varuma, sest teistele 5G-toega Samsungi telefonidele jõuab võrgu tugi järk-järgult koostöös tootjaga,» lausus Tulp ja lisas, et seni on seadmetes kindlustatud Eesti parima 4G-võrgu kasutamine.

5G-levialas pakub Elisa nii era- kui äriklientidele pakette, mis toovad uuel tasemel piiramatu kiirusega interneti otse nutiseadmesse.

Uue põlvkonna võrk on saadaval Elisa 5G-paketiga kodu- ja kontoriinterneti kasutajatele ning uute 5G-nutipakettidega ka kõige uuemate Apple'i, Sony, Nokia, Nothingi, Xiaomi, POCO ja OnePlusi seadmetega klientidele. Praeguseks katab Elisa 5G-võrk 70 protsenti elanikkonnast ja Eestis on paigaldatud rohkem kui 250 uue mobiilsidegeneratsiooni tugijaama.

Elisa kasutab oma tugijaamade töös 100 protsenti taastuvatest energiaallikatest ostetud elektrit. Energiaallikateks on tuul, vesi, biogaas ja biomass ning taastuvenergiat tootvad jaamad asuvad kõik Eestimaal.

Telia 5G-võrgus töötavad kõik Samsungi uuemad 5G-toega telefonid, mida Telia oma klientidele pakub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles