Logitech tegi kõrvaklapid, mis sõna otseses mõttes sulavad sinu kõrva sisse

tehnika.postimees.ee
Copy
Kõrvaklapid valgustavad UV-kiirgusega pehmeid otsikuid, mis tõmbuvad seepeale tahkeks.
Kõrvaklapid valgustavad UV-kiirgusega pehmeid otsikuid, mis tõmbuvad seepeale tahkeks. Foto: Logitech

Pisikeste nööpkõrvaklappide suurim probleem on sobitumine kandjaga, kuna igaühe kõrv on ju erineva kujuga. Mugavate käe järgi arvutihiirte ja klaviatuuride tootjana tuntud Logitech on nüüd valmis saanud uued kõrvaklapid, mis sulanduvad igaühe kõrvakujuga ühe hästi unustatud vana tehnoloogia abiga.

Kõrvaklappides Logitech G Fits on kasutatud vormimistehnoloogiat Lightform, mis muudab ultraviolettkiirguse toimel pehme plasti jäigaks. Kui uute klappide karbi lahti teed, siis seal ongi kaks kuularit eraldi valguskindlas pakendis ning nende otsikud on käega katsudes üsna elastsed. Kõrva pistes muutuvad need veel «vedelamaks».

Klappide ideaalse sobivuse saab aga kätte alles siis, kui oled alla laadinud mobiiliäpi ja klapid üle Bluetoothi nutitelefoniga ühendanud. Äpp soovitab kuularid ideaalselt paika sättida, sõrmega veidi suruda ja siis käivitataksegi tahkeks muutmise protsess, mis sarnaneb valguskõvastuvate hambaplommide tegemisele.

See tähendab, et kõrva valgustatakse nüüd ultraviloettkiirgusega ja täpselt kõrvakäigu kuju järgi vormunud pehme plast muutub tahkeks. Nüüd peaks olema kuularid kohandatud täpselt kandja järgi.

Vormi võtvad kõrvaklapid püsivad paremini kõrvas, ei kuku välja ning loovad tihendi, mis blokeerib müra ja tagab parema passiivse heliisolatsiooni.

Saadaval on nii must kui valge mudel.
Saadaval on nii must kui valge mudel. Foto: Logitech

Paraku saab seda teha vaid üks kord, sest otsikud enam uuesti pehmeks ei muutu. Kui keegi teine tahab samu klappe kasutada oma kõrva järgi, tuleb leppida olemasoleva kujuga või osta uued spetsiaalplastist pehmed otsikud. Nende vormimine võtab aega 60 sekundit ja klapid võivad seda teha korduvalt, vaid plast ise suudab ainult üks kord tahkeks muutuda.

Lightspeedi ja juhtmevaba Bluetoothi ühendusega varustatud nööpkõrvaklapid Logitech G FITS töötavad nii PC tüüpi arvutis, Macis, Playstationis, Nintendo Switchis kui ka mobiilsetes seadmetes ja on mõeldud eelkõige mängijatele.

«Need on valdkonna esimesed eelkõige mänguritele sobivad täpselt kasutaja kõrvaga sobituvad nööpkõrvaklapid,» ütles Logitech Gamingu asepresident ja tegevjuht Ujesh Desai. «Vajutad vaid äpi nupule ning tehnoloogia Lightform pakub täiuslikult igaühe kõrva kujuga ühtlustuvad nööpkõrvaklapid. Seade on ühendatud meie juhtmevaba adapteriga Lightspeed, mis tagab juhtmevabadele nööpkõrvaklappidele mänguri vajadustele vastava töökindluse ja kiiruse.»

Kõrvaklappide otsik vormub vastavalt kasutaja kõrvakujule.
Kõrvaklappide otsik vormub vastavalt kasutaja kõrvakujule. Foto: Logitech

Logitech G FITS on varustatud kahte tüüpi juhtmevaba ühendusega: 2,5 GHz raadioühendusega USB adapteri vahendusel ning Bluetoothiga ühendusega. Lightspeedi abil saab kõrvaklapid USB-A või USB-C pesa kaudu ühendada personaalarvuti, Maci, PlayStation 5, PlayStation 4, dokitud Nintendo Switchi ja Androidiga seadmetega. Kuularid pakuvad kuni seitse tundi kuulamisaega, millele lisandub laadimiskarpi kasutades Lightspeedi kaudu veel kaheksa tundi, Bluetoothi kaudu ühendatud kõrvaklappe saab kasutada aga kuni 10 tundi ning laadimiskarp lisab veel 12 kuulamistundi.

Rakenduse Logitech G FITS kaudu saab juurdepääsu FPS- ja RPG-mängude, muusika, taskuhäälingute, bassirikka heli ja paljude muude optimeeritud tämbriga ekvalaiseri eelseadistustele või saab ka häälestada oma isiklikud helikarakteristikud.

Suhtlemiseks on mõlemad nööpkõrvaklapid varustatud sisseehitatud mikrofonidega.

Logitech G FITSi hind on üsna krõbe, 229,99 eurot. Samas võib see olla hädavajalik neile, kelle jaoks kõik tavalised standardsete otsikutega kõrvaklapid kipuvad kõrvas mitte püsima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles