Just seda automarki on kõige odavam pidada

tehnika.postimees.ee
Copy
Uuringus leidis kinnitust legend Toyota vastupidavusest.
Uuringus leidis kinnitust legend Toyota vastupidavusest. Foto: Cicero7 / Pixabay

Sõiduauto pidamisega kaasnevad paratamatult nii plaanitud ning planeerimata ülalpidamiskulud. CarEdge´i uuring selgitas välja, et võrreldes teiste automarkidega on kõige soodsam omada Toyotat.

On siis selleks tavapärane hooldus, kulumine või remonttööd – 10 aasta jooksul tuleb kukrut kergendada kõige vähem just Toyota omanikel, selgus uuringust.

«Toyota on Eesti elanike seas kõige populaarsem automark ning seda mõjutab kindlasti asjaolu, et Toyotat soodne hooldada ja vajadusel remontida. Kusjuures on Toyota ka ainus autotootja, kes annab uutele ja kasutatud autodele 10-aastase garantii,» sõnas Elke Toyota järelteeninduse juht Viljar Sillamaa.

Minimaalne vajadus suuremate remonttööde järgi

Kõige odavam on hooldada ja remontida Jaapani autosid, selgus CarEdge´i uuringust. Soodsaimate hoolduskuludega autode esikümnesse jõudsid nii Toyota kui Honda ja Mitsubishi. Kõige madalamate hoolduskuludega autode esikolmiku moodustasid automudelite lõikes Toyota Prius, Toyota Yaris ja Toyota Corolla.

Ootus soodsate ja töökindlate sõidukite vastu peegeldub ka tarbijate ootustes. «Autoostjad eelistavad aina enam funktsionaalseid sõidukeid, mis on ühest küljest ökonoomsed ning teisalt ka madalate hooldus- ning remondikuludega. Seetõttu on suurte linnamaasturite asemel populaarsust kogumas ökonoomsemad krossoverid ning elektri- ja hübriidautod,» ütles Sillamaa.

Uuringust selgus, et Toyotade puhul esineb 13% tõenäosus, et sõidukiga on vaja 10 aasta jooksul ette võtta suuremaid remonttöid. Võrreldes näiteks Eesti elanike seas samuti populaarse Audiga, on vahe märgatav. Tõenäosus, et Audi vajab 10 aasta jooksul kapitaalremonti, on uuringu järgi 30,46%. Eestis populaarse BMW remondivajaduse tõenäosus kümnendi jooksul on 45,89%.

Kulutusi vähendab autotootja garantii

CarEdge´i uuringu järgi kulutavad Toyota omanikud 10 aasta jooksul keskmiselt 5500 eurot auto hoolduskuludele, mis on ka näiteks Eesti elanike seas populaarse Lõuna-Korea automargi Kiaga võrreldes enam kui 2000 euro võrra vähem.

«Toyota omanike kulutusi auto hooldus- ja remondikuludele vähendab ka kümneaastane garantii. See hõlmab nii erinevaid autoosasid kui maanteeabi teenust, mis kehtib nii omaniku kodus kui ka maantee ääres abi osutamise ja remonditöökotta toimetamise teenuseid,» lisas Elke Toyota järelteeninduse juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles