Soomlased ei taha enam sulle müüa oma tuntuimat videomängu

Sten Kohlmann
, ajakirjanik-toimetaja
Copy
Foto: Rovio

Võrreldes Eestiga on Soome mängutööstus meist valgusaastate kaugusel. Pidevalt vorbitakse uusi ja huvitavaid hitte, mis terves maailmas edu ja tuntust naudivad. Üheks kuulsamaks legendaarne mobiilimäng «Angry Birds».

Aastal 2009 ilmavalgust näinud teos osutus niivõrd edukaks, et selle arendaja Rovio on tänase päevani järje- ja kõrvalosi vorpinud. Koostööd on tehtud ka mitmete mainekate brändidega, nagu «Star Wars», «Transformers» ja teised.

Hiljuti aga teatas stuudio, et seeria esimene osa eemaldatakse Google Play poest. Selle põhjuseks, nagu ikka, raha. Nimelt leiti, et esimene osa mõjutab negatiivselt arendajate teisi mänge. 

Nimelt oli võimalik esimese osa eest raha maksta ning seejärel ilma igasuguste takistusteta terve mäng läbi mängida. Sarja uued episoodid on aga tasuta, kuid kasutavad mikromaksete süsteemi.

See tähendab, et enam pole võimalik esimest osa endale soetada ega alla laadida. Apple'i poes muudetakse teose nimi ümber, uueks tiitliks saab «Red’s First Flight».

Tegemist pole esimese korraga, mil sarja alguspunkt müügist kaob. Aastal 2019 kadus nii esimene osa kui ka mõned kõrvalepisoodid poodidest.

Toona toodi põhjuseks aegunud litsentsid. Hääleka tagasiside tulemusena tehti esimesest osast uusversioon «Rovio Classics: Angry Birds» – toosama, mis nüüd müügilt kadus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles