Samsungi nutikellad saavad uuenduse, mis lubab kella teleripuldina kasutada

tehnika.postimees.ee
Copy
Tarka kodu saab nüüd otse randmelt, nutikella sihverplaadilt juhtida.
Tarka kodu saab nüüd otse randmelt, nutikella sihverplaadilt juhtida. Foto: Samsung

Samsungi nutikellade Galaxy Watch4 ja Galaxy Watch5 rakendus SmartThings saab uuenduse, millega lisatakse võimalus nutikodu seadmeid kella kaudu juhtida. Näiteks võib kella kasutada nutiteleri puldina või kaameraga uksekella vaatamiseks.

«Enam ei tule Galaxy Watch4 ja Watch5 nutikellade kasutajatel SmartThingsi rakendust kella pealt taga otsida – põhiekraanile saab lisada SmartThingsi rakenduse vidina, mille juurde võib kella ekraanil vasakult paremale libistades mugavalt liikuda. Nüüd on võimalus oma kodu nutikella abil turvata ka ise kodust eemal olles,» sõnas Samsung Eesti mobiilseadmete tootekoolitaja Kirill Kozlov.

Esmakordselt on nutikella kasutajatele loodud võimalus näha otsepilti WebRTC-d toetavate Ringi ja Nesti nutikate uksekellade kaameratest. Kaamera vahendusel saab näha, kes ukse taga seisab ning külalistega on võimalik läbi nutikella kahepoolse häälega suhelda.

Lisaks saab pärast uuendust kella kaudu kasutada teisigi nutikodu seadmeid: õhupuhasteid, termostaate, ruloosid ja Samsungi SmartTage. Varem tuli seda teha läbi nutitelefoni, kuid nüüd on võimalik näiteks ventilaatori kiirust ning kütte- ja jahutusseadmete temperatuuri reguleerida randmelt. Samuti on uuendusega võimalik nutikella abil otsida SmartTagiga varustatud asju ning muuta nutika ruloo avatust kolme erineva käsuga (ava, sulge, paus).

Bluetooth HID-d toetavate Samsungi nutitelerite puhul on uuenduse abil võimalik televiisori puldi asemel kasutada hoopis nutikella. Selle toimimisele aitab kaasa äsja seadmesse lisatud D2D juhtimisfunktsioon, mille ulatus sõltub Bluetoothi levipiirkonnast ja mis erinevalt infrapunapuldist ei vaja otsenähtavust.

Uuendused on saadaval Galaxy Watch4 ja Galaxy Watch5 seeria kelladele, mille hulka kuuluvad Galaxy Watch5, Galaxy Watch5 Pro, Galaxy Watch4 ja Galaxy Watch4 Classic.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles