PILDID Audi luksuslik elektrimaastur Q8 e-tron jõudis Eestisse (1)

tehnika.postimees.ee
Copy
Uut luksus-elektrimaasturit esitleti eile Tallinnas.
Uut luksus-elektrimaasturit esitleti eile Tallinnas. Foto: Andres Raudjalg

Audi e-tron on elektrimaasturite luksusklassis olnud alates 2018. aastast, nüüd on see jõudnud ka Q8 mudelivalikusse. Elektriliste linnamaasturite tippmudelina on Audi Q8 e-troni puhul ühendatud luksusklassi mugavus, täiustatud aerodünaamika, suurem laadimisjõudlus ja suurem aku mahutavus, mis on pikendanud maasturi sõiduulatust ühe laadimiskorraga 582 kilomeetrini.

2022. aastal olid Audi elektrisõidukite müügis Eestis eelistatuim, järgnesid Škoda ja Mercedes-Benz. Nüüd on Eestisse jõudnud Audi linnamaasturite uudismudelid Q8 e-tron ning Q8 e-tron Sportback.

Eile esitleti filmilinastuse, valgus- ja helishowga Audi uusimaid mudelid Tallinnas Krulli kvartali tootmishoones, mis üheks õhtuks muutus filmi võttepaigaks, kus sai näha täiselektrilise sõiduki võimekust ja tehnoloogilist taset.

Võrreldes oma eelkäijaga põhineb Audi Q8 e-tron edasiarendustel, kus rõhk on nutikatel laadimisfunktsioonidel ja akuhaldusel. Tulemuseks senisest suurema sõiduulatusega elektriauto.

Uue Audi elektrimaasturi lahtipakkimine.
Uue Audi elektrimaasturi lahtipakkimine. Foto: Andres Raudjalg

Paremat mugavust pakub Audi Q8 e-troni mudeli puhul ka laadimistaimer, mis lubab määrata sõidukijuhil täpse väljumisaja ja niimoodi võib automaatse laadimisprotsessiga laadida aku eelseadistatud tasemeni.

Foto: Andres Raudjalg

Mugavuslahendusena saab kasutaja reguleerida ka eelkonditsioneeri temperatuuri soovitud tasemele.

Aku laadimine 10% pealt 80 protsendini on võimalik 31 minutiga (maksimaalsel laadimiskiirusel 170 kW).

Audio Q8 e-tron on Eestis.
Audio Q8 e-tron on Eestis. Foto: Andres Raudjalg

Tänu suurema mahutavusega akule ja suuremale laadimisvõimsusele suudab näiteks Audi Q8 55 e-tron quattro ühe laadimisega läbida kuni 582 kilomeetrit. Eesti kontekstis tähendab see, et ühe laadimiskorraga on võimalik sõita kaks korda Tallinnast Tartusse ja tagasi.

Salongi ja pagasiruumi kogumaht on samuti helde, pakkudes piisavalt ruumi viiele reisijale ja reisivarustusele, olles hästi sobiv pikamaasõitudeks.

Foto: Andres Raudjalg

Audi Q8 e-troni pagasiruumi maht on 569 liitrit, kuid tagaistmete kokku klappides kuni 1637 liitrit. Sportback versioonil on ruumi vastavalt 528 liitrit, mida saab suurendada 1567 liitrini. Lisaks on sõidukil teine pakiruum mahuga 62 liitrit auto esiosas kapoti all, mida saab kasutada näiteks laadimiskaabli hoiustamiseks.

Disainiuuendused Q8 e-troni mudelites

Audi Q8 e-troni mudelis on kasutatud nii premium-klassi sõiduki parimaid disainlahendusi kui ka uudseid elektromobiilsuse võimalusi.

Nii on Audi embleemid rõhutatud progressiivsete aktsentidega: uuendatud on 2D-välimusega Audi rõngad, esiosa disain ja lisana pakutav Singleframe’i valgusti.

Foto: Andres Raudjalg

Sõiduki interjööris on tähelepanu pööratud avarusele ja detailidele, mida saab lisavarustusega oma soovidele vastavaks muuta.

Audi Q8 e-troni mudelid on jõudnud Audi Tallinna esindusse.

Foto: Andres Raudjalg
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles