VIDEO Vaata, kuidas käis Valgevenes hobidrooniga Vene luurelennuki ründamine (1)

tehnika.postimees.ee
Copy
Selline nägi välja venelaste ülikallis luurelennuk A-50 Maxari satelliidipildi järgi 28. veebruaril Matšulitši lennuväljal Minski lähedal.
Selline nägi välja venelaste ülikallis luurelennuk A-50 Maxari satelliidipildi järgi 28. veebruaril Matšulitši lennuväljal Minski lähedal. Foto: Maxar Technologies / Reuters / Scanpix

Twitterisse on postitatud mitu pardavideot, kuidas olevat käinud ligi tuhandeeurose hobidrooniga Vene luurelennuki A-50U ründamine. Selle sõjamasina uuendatud versioon maksab ligi 300 miljonit eurot. 

Matšulitši lennuväli asub avalikult ligipääsetava maantee ääres ja selle lähedalt metsatukast olevat Valgevene partisanid droonid teele saatnud.

Hiljem olevat stardikohast leitud kott lennumasinate juhtimispultidega.

Luureks ja raketirünnaku juhtimiseks välja töötatud Vene luurelennuk A-50 on ehitatud IL-76 baasil ja esimesed sellised võeti kasutusele juba 1980ndate alguses. Praegu on oletatavalt kolm kuni kuus lennukit A-50U saanud moodsad pardaseadmed ja uuendused. Üks selline asuski Valgevene lennuväljal ning juhtis raketirünnakuid Ukraina tsiviilobjektidele.

A-50U, mis sattus Minski lähedal droonirünnaku alla, sai kohale toimetatud lõhkeainest kõigepealt kahjustusi kosmoseside mooduli lähedal ja võimalik, et teine droon tekitas hiljem veel rohkem purustusi, mis viisid lennuki rivist välja.

Valgevene opositsiooniliikumise Belaruski Hajun teatel sai A-50U mitme plahvatusega kahjustusi radari- ja esiosas.

Droonivideost on näha, kuidas multikopter, mis paistab olevat tavaline hobilennuvahend, lendas kohale ning parkis end kosmoseside mooduli lähedale. Vahetult enne seda on kaadrist näha, et eemalt kõnnib keegi hinnalise sõjalennuki poole. Mis edasi sai ja kas see droon ka plahvatas, pole selle video põhjal näha.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles