Sony tutvustas uusi telerimudeleid – välimus pole muutunud, kuid millised muutused on seespool?

tehnika.postimees.ee
Copy
Sony uued BRAVIA telerid jõuavad peagi ka Eestisse, täpsem hind ja saadavus selgub hiljem.
Sony uued BRAVIA telerid jõuavad peagi ka Eestisse, täpsem hind ja saadavus selgub hiljem. Foto: Sony

Sony esitles oma uusi 2023. aasta Bravia seeria telerimudeleid – välimuselt on need endiselt suured ekraanid kitsa raamiga, seega välimuses polegi enam midagi muuta, telerid on selles osas üsna igavad. Küll aga muutus sisu. Ka uusi 8K-mudeleid ei tulnud, sest 4K on endiselt kõige levinum eraldusvõime ning seda jooksutab nüüd veelgi targem riist- ja tarkvara.

Sony BRAVIA XR telerite seeriasse lisandus neli uut mudelit: X95L Mini LED, X90L Full Array LED, A95L QD-OLED ja A80L OLED ning neisse omakorda sellised uued funktsioonid, nagu XR Clear Image ja Acoustic Center Sync, mis võimaldavad vaatajal  saada ehedama kodukinoelamuse.

Sony avalikustatud 2023. aasta BRAVIA XR telerite mudelivalikus on uuendatud protsessor Cognitive Processor XRTM, millel omakorda on värske XR Clear Image tehnoloogia, mis vähendab visuaalset müra ja pakub selgemat pilti kiiresti muutuvates stseenides, vähendades ekraani hägusust. Cognitive Processor XR võimaldab ka paremat taustvalgustuse juhtimist, et suurendada paneelil kohalikku hämardamist kindlatel ekraanialadel.

Lisaks on iga mudel varustatud helifunktsiooniga Acoustic Center Sync, mis sünkroniseerib teleri helisüsteemiga ühilduva Sony ribakõlari keskkanaliga, muutes teleri enda kõlari selle helisüsteemi keskkõlariks. Neile, kes soovivad veelgi paremat helikogemust, pakub iga mudel koos Sony ribakõlaritega ruumilise heli lahendust 360 Spatial Sound Mapping, mis tekitab tuppa fantoomkõlarid ja optimeerib sfäärilist helivälja.

Sel aastal on mudelil X95Li ka uus funktsioon Acoustic Multi-Audio+, mis muudab heli nii, et see sobituks ekraanipildiga. Mudelitel A95L ja A80L on Acoustic Surface Audio+ lahendus koos vibreerivate ajamitega, mis tekitavad heli kogu ekraanipinnalt, kasutades pildipaneeli kõlarimembraanina.

Sony BRAVIA A80L.
Sony BRAVIA A80L. Foto: Sony

2023 BRAVIA XR mudelivalik laseb mänguritel viia oma PlayStation 5 kogemuse suurele ekraanile spetsiaalsete funktsioonidega, mille hulgas on Auto HDR Tone Mapping ja Auto Genre Picture Mode, mis tagavad optimaalse pildikvaliteedi mängimise ja voogedastuse ajal.

Muude funktsioonide hulka kuuluvad veel mängurite jaoks lihtne mängumenüü, kus saab kohandada seadeid vastavalt oma eelistustele, nagu näiteks VRRi või Motion Blur Reduction'i kiire sisse- või väljalülitamine, mängumenüü laseb kasutajatel suurendada ka heledust tumedates mängustseenides, et kergemini märgata objekte ja vastaseid hämarates nurkades tänu Black Equalizerile.

Tänavu on lisandunud ka uus võimalus kohandada ekraani suurust Screen Size'i funktsiooniga, et keskenduda mängimisele väiksema, fookustatud ekraaniga. A95L mudelil on olemas veel funktsioon Multi-View, millega kasutajad võivad mängimise ajal vaadata oma lemmikstriimereid või mängujuhiseid teisest aknast.

Sony BRAVIA X95L.
Sony BRAVIA X95L. Foto: Sony

Uutele teleritele, mis jooksutavad Androidi operatsioonisüsteemi, tulevad kaasa mõned eelpaigaldatud Androidiäpid. BRAVIA CORE on näiteks eelpaigaldatud filmirakendus, millega on kaasas 5, 10 või 15 filmikrediiti, et vaadata uusimaid või populaarseid filme neid alla laadides ning kuni 24 kuud piiramatut lisafilmide voogesituse krediiti XR-seeria teleritega. BRAVIA CORE äpiga muudab teler seadeid spetsiaalsesse kalibreeritud režiimi, mis kohandub automaatselt optimaalsete pildiseadetega, sealhulgas IMAX Enhanced'i režiimiga filmide vaatamiseks.

Crunchyrolli kaugjuhtimisnupp annab aga BRAVIA kasutajatele ühe nupuvajutusega juurdepääsu ühele maailma suurimale animefilmide kogule, mis koosneb enam kui 18 000 tunnist filmidest ja episoodidest.

Teleritel on olemas lahendus BRAVIA CAM, mis suudab tuvastada vaataja asukohta, et optimeerida pilti ja heli vastavalt ruumile ja vaatamiskaugusele, aidates ka suurel ekraanil pere ja sõpradega videosuhtlust teha.

Muidugi on Androidiga kasutatav ka kogu Google TV platvorm, millega saab vaadata üle 700 000 filmi ja telesaate. Google TV toob ühte keskkonda kokku meediasisu erinevatest rakendustest ja tellimustest. Otsimiseks sisu seast saab seda teha lihtsalt, küsides häälkäsklusega. Puldil on selleks olemas mikrofon.

BRAVIA XR telerivalik 2023. aastal on järgmiste resolutsioonide ja ekraanisuurustega:

  • BRAVIA XR X95L 4K HDR Mini LED TV (85”, 75”, 65”);
  • BRAVIA XR X90L 4K HDR Full Array LED TV (98”, 85”, 75”, 65”, 55”);
  • BRAVIA XR A95L 4K HDR QD-OLED TV (77”, 65”, 55”);
  • BRAVIA XR A80L 4K HDR OLED TV (83”, 77”, 65”, 55”);
  • BRAVIA X85L 4K HDR Full Array LED TV (75”, 65”, 55”)BRAVIA X80L 4K HDR LED TV (85”, 75”, 65”, 55”, 50”, 43”);
  • BRAVIA X75WL 4K HDR LED TV (75”, 65”, 55”, 50”, 43”).

Telerite saadavus Eestis ning hinnad selguvad hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles