Sonos avalikustas oma uued Era 300 ja Era 100 kõlarid

tehnika.postimees.ee
Copy
Liivakellakujuline kõlar Sonos Era 300 on igasse külge kiirgavate kõlarielementidega, mis tekitab ruumilise heli. Valjust saab reguleerida mahtuvusliku liikuvate osadeta liiugurnupuga.
Liivakellakujuline kõlar Sonos Era 300 on igasse külge kiirgavate kõlarielementidega, mis tekitab ruumilise heli. Valjust saab reguleerida mahtuvusliku liikuvate osadeta liiugurnupuga. Foto: Sonos
  • Era 300 suudab ühest kohast tekiotada ruumilise helipildi
  • Era 100 on Sonose populaarseima Sonos One järeltulija

Sonos esitles oma kahte uut kõlarit Sonos Era 300 ja Sonos Era 100. Era 300 on uus kõlar, mis pakub Dolby Atmose ruumilist heli, Era 100 on aga enimmüüdud Sonos One´i uusversioon.

Auhinnatud artistide ja inseneride poolt disainitud Era perekond tuleb laiendatud ühenduvuse ja Trueplay tehnoloogiaga. Need on ka esimesed kõlarid, mis ehitatud pikaajalise, energiatõhusa ja hiljem uuesti ringlusse võetavate materjalidega.

Nii Era 300 (499 eurot) kui Era 100 (279 eurot) on ülemaailmselt saadaval 28. märtsist.

Kompaktne Era 300 on varustatud kuue kõlarielemendiga, mis suunavad heli vasakule, paremale, ette ja üles, pakkudes Dolby Atmose ruumilist heliedastust.

Kaks Era 300 kõlarit võivad töötada ka kodukino tagumiste kõlaritena.
Kaks Era 300 kõlarit võivad töötada ka kodukino tagumiste kõlaritena. Foto: Sonos

Era 300 on liivakellakujulise disainiga, mis parandab heli hajutamist. See on ühtlasi Sonose esimene kõlar, mis pakub kodukino tagumise kõlarina kasutades mitmekanalilist ruumilist heli. Filmifännid saavad ühendada kaks kõlarit koos Arc või Beam (Gen 2) toega seadmega, et luua ruumiline Dolby Atmose heli.

Era 100 on oma eelkäijast Sonos One´ist vaid veidi suurem, kuid sellel on täiesti uus riistvara ja tarkvara ning järgmise põlvkonna akustika, mis esitab stereoheli ja sügavat bassi.

Kaks omavahel nurga all asetsevat kõrgsageduslikku kõlarielementi edastavad kõrgemaid sagedusi vasakule ja paremale, mis annavad ühest kõlarist välja stereoheli, samas kui suurem keskkõlar loob sügavama bassi.

Kaks Era 100 kõlarit tagumiste kõlaritena sobivad komplekti ribakõlariga, et luua ruumilise heli süsteem. Lihtsalt kaks samasugust kõlarit kokku ühendades saab aga stereoheli.

Era 100 on populaarse Sonos One´i järeltulija. Kõlar on eelkäijast veidi suurem ja mahtuvusliku puutenupuga heli reguleerimiseks. Äpiga saab muidugi samuti juhtida kõiki kõlari funktsioone.
Era 100 on populaarse Sonos One´i järeltulija. Kõlar on eelkäijast veidi suurem ja mahtuvusliku puutenupuga heli reguleerimiseks. Äpiga saab muidugi samuti juhtida kõiki kõlari funktsioone. Foto: Sonos

Nii Era 100 kui Era 300 on valmistatud uuesti ringlusse võetud plastikust (PCR) ja pakendatud 100% säästvalt hangitud paberisse, kõlarid on disainitud säästlikuma energiatarbimisega alla kahe vati ooterežiimis. Mõlemad kõlarid on loodud kestma rohkemateks aastateks kui keskmised sellised tooted ning on hooldatavad. Vähendatud on liimide kasutamist ja selle asemel on üle mindud kruvidele, et kõlareid oleks lihtsam lahti võtta ja parandada.

Era 100 ja Era 300 on varustatud uue kasutajaliidesega, samuti uue mahtuvusliku helitugevuse liugurnupuga, mis täiendab muusika juhtimist lisaks Sonose rakendusele, mida saab kasutada Apple AirPlay 2 ja Bluetoothi abil.

Mõlemal kõlaril on mikrofonikomplekt, mis optimeerib Trueplay heli ruumi unikaalse akustika jaoks. Sonose rakendused, kust seda saab teha, on saadaval nii Androidi kui ka iOSi jaoks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles