Uuring: Facebook on Eestis populaarseim suhtlusvõrgustik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebook
Facebook Foto: SCANPIX

Facebook on Eesti internetikasutajate seas konkurentsitult populaarseim suhtlusvõrgustik, ületades külastatavuselt kordades teisi sotsiaalvõrgustikke, selgub uuringufirma GfK uuringust.

Vähemalt korra nädalas külastab Facebooki 65 protsenti Eesti internetikasutajatest. Kuni 39-aastastest internetikasutajatest logib vähemalt korra nädalas Facebooki sisse 80 protsenti ja kuni 65-aastastest ligi 60 protsenti, selgub uuringust.

Väga palju kasutajaid on YouTube’il mida külastab vähemalt korra nädalas 61 protsenti internetikasutajatest ja 83 protsenti kuni 29-aastastest.

Twitterit kasutab vähemalt korra nädalas vaid viis protsenti internetikasutajatest. Rate.ee iganädalane kasutajaskond on samuti vaid viis protsenti ning jääb ka kõige nooremas sihtgrupis kaheksa protsendi piirimaile. Orkutile on iganädalasi kasutajaid alles jäänud veel vähem.

GfK viis uuringu sisuturundusagentuuri PRB tellimusel läbi 28. veebruarist 1. märtsini veebiküsitlusena. Uuringus osalesid 15-65 aastased interneti kasutajad üle Eesti, kokku 574 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles