VIDEO ⟩ Niimoodi teleporteerib Elmo oma juhid rendiautodesse

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy
Elmo elektriautosid saab eemalt juhtida selliselt töökohalt.
Elmo elektriautosid saab eemalt juhtida selliselt töökohalt. Foto: Konstantin Sednev

Mida teeb auto rentija, kui tahab endale autot rentida? Muidugi peab ta kõigepealt kuidagi auto juurde saama. Mõnikord on teekond päris pikk ja kasu autorendist sellevõrra väiksem. Auto pakkujal on aga auto kliendini viimine tülikas: esialgu peab üks juht selle kohale viima, siis aga teine juht esimese juhi peale võtma, et ta tagasi sõidutada. Hoopis lihtsam on aga see kaugjuht rendiautosse «teleporteerida».

Kuidas see käib? eesti rendiautode idufirma Elmo pole võtnud lahenduseks isejuhtivat autot, mis on praegu veel kaugem tulevikumuusika, vaid kasutab hoopis lihtsamat ja juba praegu kättesaadavat lahendust – kaugjuhtimist.

Jah, väljaõppinud juhi saab nii-öelda teleporteerida lähimasse rendiautosse ja kaamerate-andmeside abiga haarab eemal juhtimiskeskuses asuv inimene rooli. Elmo juhtimissüsteem proovib teha kaugjuhtimise võimalikult samasuguseks, nagu ise roolis olles – kaamerad näitavad igas suunas, tulevikus kantakse üle ka stereoheli, rool ning pedaalid imiteerivad päris autot nii tunnetuse kui mugavuse poolest. Kui auto on kliendile üle antud, teleporteerub juht hetkega mõnda järgmisse rendimasinasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles