VIDEO ⟩ Disney esitles meelega kohmakat rulluiskudel robotjänest

tehnika.postimees.ee
Copy
meelelahutustööstus käib tehnoloogia arenguga kaasas: Disney insenerid esitlesid trikke tegevat rulluiskudega robotjänest, mis hakkab tõenäoliselt tööle Disney Shanghai teemapargis Zootopia.
meelelahutustööstus käib tehnoloogia arenguga kaasas: Disney insenerid esitlesid trikke tegevat rulluiskudega robotjänest, mis hakkab tõenäoliselt tööle Disney Shanghai teemapargis Zootopia. Foto: Disney

Kui Boston Dynamicsi robotid oskavad osavalt hüpata ja joosta ning teevad seda kohati isegi osavamalt, kui inimesed, siis Disney esitles äsja oma uut rulluiskudega jänesrobotit, mis ongi meelega kohmakas, sest selle robotiga peab nalja saama.

Robot ronis kastist välja USAs Austinis toimuval megafestivalil SXSW, kus saavad kokku erinevad meediahuvilised ja ettevõtted filmi, muusika ja interaktiivse meedia alalt.

Disney Parksi esitlusel tutvustasid parkide juht Josh D'Amaro koos Disney Imagineersi inseneridega ettevõtte arendatavat roboti prototüüpi, väikest rulluiskudega jänest, mis näeb välja nagu Judy Hopps Zootopiast, kuid masinas on ka natuke terminaatorit.

Robotisse on pandud veel ka vihjeid tervele reale Disney toodangu tegelaskujudele.

Uus robot arvatakse olevat üks Shanghais avatava Disney pargi Zootopia atraktsioonidest. Hiina suurlinnas avatakse park sel aastal.

Nii ilmus Judy Hopps esimest korda avalikkuse ette:

Nagu lavaesitlustest näha, suudab robot kukkuda, tagasi püsti tõusta ja isegi salto teha:

Disney uudise kohaselt oskab robotjänes salvestada liikumist ja taasesitada trikke. Kohmakas liikumine, kukkumised ja libastumised on masinasse sisse programmeeritud.

Vabalt ringi liikuvad robotid võivad muuta kogu Disney teemaparkide olemust, kirjutab Mickey Blog. See tähendab, et lisaks palgatud näitlejatele, kes külastajaid lõbustavad, hakkavad trikke tegema ja inimestega suhtlema ka sellised iseloomuga masinad, mis hakkavad järgi tegema ka filmides nähtud stseene, lubati robotiesitlusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles