Oskab kõike: tehisintellekti ChatGPT kohe välja tulev uus mudel teeb pilte, videoid, häält ja palju muudki (1)

tehnika.postimees.ee
Copy
ChatGPT uus versioon läheb tekstist kaugemale. Microsoft lubab GPT-4 keelemudelil põhinevat tehisintellekti näidata juba tuleval nädalal.
ChatGPT uus versioon läheb tekstist kaugemale. Microsoft lubab GPT-4 keelemudelil põhinevat tehisintellekti näidata juba tuleval nädalal. Foto: Dado Ruvic / Reuters / Scanpix

Microsoft on teada andnud, et algaval nädalal tuleb välja nende toetatud ChatGPT uue põlvkonna mudel GPT-4, mis pidi taas põhjustama revolutsiooni tehisintellekti arengus, sest lisaks tekstile hakkab see tegema palju muudki. Masin annab vastuseks pilte, videoid ning võib ka tõlkida inimeste soove masinatele ja programmidele täitmiseks.

GPT-4 ülesanne on ühendada mitte ainult tekstilised oskused, vaid ka kujutiste loomine ja võimalik, et uus mudel saab hakkama ka heli tekitamisega. Microsofti tehniline juht Andreas Braun lubab, et uued oskused on suur hüpe edasi.

Novembris avalikkuse ette tulnud ChatGPT kasutab suurt keelemudelit GPT-3.5, mis oskab ka eesti keeles suhelda, kuid on piiratud tekstipõhiste vastustega. Braun aga vihjab sellele, et GPT-4 nn multimodaalsed mudelid võivad sillutada teed videote loomisele ja muud tüüpi sisule.

Uus tehisintellekti versioon saab ka karmimad piirangud, et see väljastaks vähem valesid fakte ja soovimatut sisu, kirjutab Search Engine Journal.

Uusi oskusi seostatakse ka uutmoodi küsimuste sisestamisega. Näiteks on Twitteris välja pakutud, et masin oskab lugeda suvalisi pilte ja kirjeldada, mis seal peal on:

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles