Kuu-skandaal: Samsung vastas süüdistusele telefonis Kuu piltide võltsimise kohta (1)

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy
See pilt Kuu ette jäävast lennukist on tehtud profikaameraga. Kui mobiil samale stseenile suunata, siis võib juhtuda, et lennuk eemaldatakse, sest masinõpe pole seda kujutist varem näinud ja eeldab, et pildistatakse vaid ehtsat Kuud.
See pilt Kuu ette jäävast lennukist on tehtud profikaameraga. Kui mobiil samale stseenile suunata, siis võib juhtuda, et lennuk eemaldatakse, sest masinõpe pole seda kujutist varem näinud ja eeldab, et pildistatakse vaid ehtsat Kuud. Foto: Phil Noble / Reuters / Scanpix

Eelmisel nädalal lahvatas keskkonnas Reddit skandaal, kui üks kasutaja avastas, et Samsungi uusima mobiiliga Galaxy S23 Ultra nn Space Zoom'i režiimis udust Kuu pilti pildistades pidavat telefon lisama sellele detaile, mida seal tegelikult pole. Kas tõesti asendab Samsung ehtsa Kuu pildi mälus oleva kujutisega?

Samsung vastas sellele süüdistusele nüüd ka Tom´s Guide´i kaudu. Sarnasesse skandaali on muu seas sattunud ka Huawei neli aastat tagasi, kui Huawei P30 mudeli puhul kahtlustati tootjat samuti pildi «ülekleepimises». Kuu kraatrid on nimelt alati samas asendis ja seega peaksid kõik pildid üsna ühesugused tulema.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles