VIDEO Moskva annab ajaloolistele linnaparkidele kirvest: valmistutakse õhurünnakuks (1)

tehnika.postimees.ee
Copy
Õhutõrjesüsteemid S-400 paigutatakse Moskva ümber ja sisse võimaliku õhurünnaku vastu. Selleks ei peeta paljuks ka linnaparkide mahavõtmist, et sõjaväerajatistele ruumi teha. Pilt on illustreeriv, need S-400 sõidukid on pärit Vene-Valgevene ühisõppustelt.
Õhutõrjesüsteemid S-400 paigutatakse Moskva ümber ja sisse võimaliku õhurünnaku vastu. Selleks ei peeta paljuks ka linnaparkide mahavõtmist, et sõjaväerajatistele ruumi teha. Pilt on illustreeriv, need S-400 sõidukid on pärit Vene-Valgevene ühisõppustelt. Foto: Venemaa kaitseministeerium / AFP / Scanpix

Aasta algusest on mitmes Moskva rajoonis märgatud, et parkmetsadest võetakse hoolega puid maha. Väljaanne The Insider kirjutab, et põhjuseks on Venemaa kaitseministeeriumi nõuded õhutõrjerajatiste paigaldamiseks, kuid metsa langeb ka muudel eesmärkidel.

Nii on näiteks Lossinõi saarele ja Timirjazevi Põllumajandusakadeemia katsepõldudele juba ilmunud uued õhutõrje raketisüsteemid S-400, Kolomenskoje UNESCO maailmapärandi kaitseala kaitsevööndis on aga raiutud sada hektarit metsa tulevaste sõjaväerajatiste jaoks.

Sõjanduseksperdid on hoiatanud, et kõrghoonete lähedusse sõjaväeobjektide ehitamine ohustab elanikke. Praegu on põllumajandusakadeemia katsepõldudele rajatud õhutõrjeväljakult, mis ümbritseti aiaga, lähimate kõrghoonetest kortermajadeni vaid ligi 200 meetrit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles