Lobise Exceliga nagu sõbraga: Microsoft pani ChatGPT tuntud kontoriprogrammidesse (1)

tehnika.postimees.ee
Copy
Kui varem tegeleti SWOT analüüsi koostamisega kontoris mõnikord lausa tunde, siis nüüd saab lasta selle tehisintellektil ära teha hetkega. Tööülesanne tuleb Microsofti tehisintellektile ette anda tavalise inimkõnes tekstina.
Kui varem tegeleti SWOT analüüsi koostamisega kontoris mõnikord lausa tunde, siis nüüd saab lasta selle tehisintellektil ära teha hetkega. Tööülesanne tuleb Microsofti tehisintellektile ette anda tavalise inimkõnes tekstina. Foto: Microsoft

Microsoft esitles kolmapäeval toimunud üritusel «Töö tulevik ja tehisintellekt» uut kontoritarkvara, mis peidab endas nüüd tuntud teisintellekti ChatGPT mootorit. Selle abiga võib lasta Wordis dokumente valmis kirjutada või Excelilt vabas vormis tekstina küsida, kuidas valemeid rakendada.

Microsofti uus virtuaalne assistent Copilot, mis kasutajaga vabalt suhtleb, on järeltulija kunagisele Clippyle, mida peeti pigem tüütuks ja rumalaks abiliseks. Saab näha, kas Copilot on vähem tüütu ning kas tehisintellekti suurim viga ehk faktidega vassimine ja valetamine on kontoritöö abilisest kõrvaldatud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles