Eesti parim «CS:GO» tiim hakkab peagi rinda pistma maailma tippudega

Steven Tiirik
Copy
Foto: Jonathan Nackstrand / AFP / Scanpix

«CS:GO» suurturniiri IEM Dallas 2023 raames toimusid teisipäeval ja kolmapäeval Euroopa regiooni lahtised kvalifikatsioonimängud. Kokku osales rohkem kui 300 meeskonda üle Euroopa, kellest ainult kaks pääsesid edasi. Kahe parima sekka võitles end ka Eesti tugevaim «CS:GO» meeskond sYnck.

Teine õnnelik edasipääseja oli läbi aegade kõige edukam meeskond Astralis. Ukse taha jäid paljude teiste hulgas ka sellised tippmeeskonnad nagu Sprout, BIG, 1WIN, Movistar Riders, NiP ja HEET.

Kahe päeva jooksul tuli sYnckil kokku mängida kaheksa mängu, millest kõik suudeti võita. Seeria kõige märkimisväärsem oli vast võit Copenhagen Flamesi üle, kelle ridades mängib ka näiteks äsja Astralisest liitunud Asger «Farlig» Jensen.

Eelviimases mängus kohtus sYnck Ukraina meeskonnaga Lazer Cats, mis võideti seisuga 16:2. Kuigi selline tulemus nõuab kogu tiimilt suurt pingutust, väärib erilist tunnustust Rene «Wahtzz» Vahu, kes lõpetas mängu skooriga 24-7 ja HLTV reitinguks kosmiline 2.23.

Lahtise kvalifikatsiooniturniiri võit viib nüüd sYncki aga maailma täielike tippmeeskondade hulka. 31. märtsil saab avapaugu suletud kvalifikatsioon. Synckiga koos hakkavad seal põhiturniirile pääsemise nimel rinda pistma veel fnatic, Cloud9, OG, Spirit ja Astralis. Lisaks on veel kaks vaba kohta, mille täidavad ära teise lahtise kvalifikatsiooni võitjad.

Edasipääsu kindlustavad kaks kõige tugevamat meeskonda. IEM Dallas põhiturniirile on koha soetanud juba praktiliselt kõik maailma kõige tugevamad meeskonnad. Nende hulgas ka näiteks Robin «ropz» Kooli kodumeeskond FaZe.

Põhiturniiri auhinnafond on 250 000 dollarit. IEM Dallas saab alguse mai lõpus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles