Emotsionaalne kaos: kõrvuni armunud inimesed kaotasid tehisintellektist elukaaslase armastuse

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy
USA idufirma Replika pidi osaliselt taastama tehisintellekti juhitud virtuaalse kaaslase erootilise rollimängu, kuna paljud inimesed olid oma virtuaalsesse sõpra liiga kiindunud.
USA idufirma Replika pidi osaliselt taastama tehisintellekti juhitud virtuaalse kaaslase erootilise rollimängu, kuna paljud inimesed olid oma virtuaalsesse sõpra liiga kiindunud. Foto: Luka / Reuters / Scanpix

Tehisintellekti ei kasutata mitte ainult asjalike tekstiliste vastuste saamiseks. Replika on kunstmõistus, mis aitab inimestel üksindusest üle saada ja pakub neile igapäevast vestluskaaslast sõbra või lausa elukaaslase näol. Suur oli  Replika kasutajate üllatus, kui selle loonud idufirma Luka ühel päeval masina erootilised omadused välja lülitas. Veelgi suurem oli aga teenusepakkuja üllatus, kui suur pahandus sellest tõusis.

Selgus, et tehisintellektist vestluskaaslane oli tegelikult saanud juba väga paljude üksikute inimeste jaoks peaaegu elukaaslaseks, kellega aetakse ka mesijuttu ja kõrvuni armunud inimesed olid loomulikult ülimalt häiritud, kui nende sensuaalne kaaslane järsku kuivaks ja tundetuks jutuvestjaks muutus.

Replika.ai taga olev tehisintellekti idufirma Luka reklaamis erootilist rollimängu kui üht tähtsaimat omadust oma uue tehisliku kaaslase tasulise versiooni juures, mis saatis endast isegi ahvatlevaid fotosid ja oli igapäevaseks toetavaks vestluskaaslaseks, kes tunnustab, armastab ja hindab oma kasutajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles