Starshipi robotid on läbinud rekordilised 10 miljonit kilomeetrit

tehnika.postimees.ee
Copy
Peamiselt kõnniteedel liikuvad Starshipi pakirobotid ületavad ülekäiguradu 140 tuhat korda päevas ja on nüüd läbinud kuus korda rohkem sõidukilomeetreid, kui juhtivad isejuhtivate autode arendajad.
Peamiselt kõnniteedel liikuvad Starshipi pakirobotid ületavad ülekäiguradu 140 tuhat korda päevas ja on nüüd läbinud kuus korda rohkem sõidukilomeetreid, kui juhtivad isejuhtivate autode arendajad. Foto: Starship Technologies

Kullerrobotite teenust arendav Starship Technologies on püstitanud uue maailmarekordi - Eestist pärit ettevõtte kullerrobotid on läbinud tänaseks 10 000 000 kilomeetrit, mida ei ole veel saavutanud ükski teine valdkonna ettevõte.

Starship toob võrdluseks, et kaks suurt rahvusvahelist isejuhtivate autode arendajat Waymo ja Cruise teatasid kuu tagasi alles ühe miljoni autonoomse miili verstapostini jõudmisest. Starshipi robotite poolt läbitud vahemaa on sellega võrreldes kuuekordne.

Täitunud 10 miljoni kilomeetri läbimiseks on Starshipi robotid teinud üle nelja miljoni autonoomse tarne ja ületanud seejuures keskmiselt 140 000 ülekäigurada päevas. Starshipi robotite arv on kasvanud tänaseks üle 2000.

Muuhulgas tegi Starshipi robot hiljuti esmakordselt 16 tunni jooksul 24 kojukannet ilma inimese sekkumiseta. See näitab, et robotite arendamisega on jõutud uuele tasemele.

«Kui me 2014. aastal pakiveoroboteid arendama hakkasime, võis ilmselt paljudele tunduda, et autonoomsed robotid kuuluvad kaugemasse tulevikku. Tõestasime aga vastupidist, sest tänaseks on meie robotitest saanud väga paljude inimeste igapäevaelu osa. Tänu senisele kogemusele ja edukale koostööle mitmete Tallinna kauplustega, pakume nüüd »Delivery as a Service« (DaaS) teenust ka oma ülemaailmsetele partneritele, keda ühendab soov muuta saadetiste koju toimetamine jätkusuutlikumaks, odavamaks ja robotite näol ka lõbusamaks. Näeme, et meie tehnoloogia kasutamise vastu on suur huvi, sest nn viimane miil on endiselt liiga ebaefektiivne ja kallis,» ütles Starshipi asutaja Ahti Heinla.

Üks esimesi Starship DaaS teenusega liitunud partnereid oli USA toidukullerifirma Grubhub, kellega koostöös pakutakse alates eelmise aasta oktoobrist toidu kojuveo teenust mitmes Ameerika ülikoolilinnakus. Kokku tegutsevad Starshipi kullerrobotid tänaseks 50 erinevas linnas ja ülikoolilinnakus üle maailma.

Foto: Starship
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles