Austraalia keelab TikToki valitsuse seadmetes

Copy
Hiina päritolu videomeelelahutuse äpp TikTok on nüüd ka Austraalia ametnike seas keelatud, mis vallandas Hiina protesti.
Hiina päritolu videomeelelahutuse äpp TikTok on nüüd ka Austraalia ametnike seas keelatud, mis vallandas Hiina protesti. Foto: TINGSHU WANG / REUTERS / Scanpix

Austraalia võimuesindajad teatasid teisipäeval, et keelavad TikToki valitsuse seadmetes.

Austraalia liitus sellega kasvava nimekirjaga lääneriikidest, kes riikliku julgeoleku huvides Hiinale kuuluva rakenduse vastu meetmeid astuvad.

Justiitsminister Mark Dreyfus ütles, et otsus järgib riigi luureagentuuride nõuandeid ja see jõustub «niipea kui võimalik».

Tiktok on kogu maailmas populaarne rakendus lühikeste videote jagamiseks.

Varem on Tiktoki kasutamist oma riigiasutustes turvakaalutlustel piiranud teiste seas Euroopa Liit, USA, Kanada, Suurbritannia ja Uus-Meremaa. Põhjamaadest on sarnaseid otsuseid langetanud Norra ja Rootsi.

Võimud on mitmel pool tundnud muret, et Hiina võib Tiktoki kasutajaandmeid kurjasti kasutada. Rakendus kuulub Hiina tehnoloogiaettevõttele ByteDance. Puudub kindel teave selle kohta, kui palju teavet kasutajate kohta ettevõttesse jõuab ja mida sellega tehakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles