Kappa nagu hobune: inimesele ühe hobujõu andvale eksoskeletile joostakse tormi (1)

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy
Hypershell Omega on kerge, kiire ja odav eksoskelett. Neid kolme sõna tavaliselt ühes lauses ei kasutata, aga Kicstarteri ühisrahastuses projekti toetajad näivad seda võimatut kombinatsiooni siiski uskuvat ja on annetanud teostamiseks üle miljoni dollari.
Hypershell Omega on kerge, kiire ja odav eksoskelett. Neid kolme sõna tavaliselt ühes lauses ei kasutata, aga Kicstarteri ühisrahastuses projekti toetajad näivad seda võimatut kombinatsiooni siiski uskuvat ja on annetanud teostamiseks üle miljoni dollari. Foto: Hypershell

Kickstarteris kogub toetust idufirma projekt, mis on üleöö saanud meeletult populaarseks: alguses vaid 10 tuhat dollarit kokku saada lootnud eksoskeleti loojad on rahaga juba üle ujutatud. Neile on annetatud üle miljoni dollari. Mõned eksperdid peavad aga seadet, mis aitab terve päeva energiast pakatades ringi joosta ja matkata, veidi liiga utoopiliseks, kuigi töötavad katseseadmed on juba valmis.

Hypershell Omega on igapäevaseks kasutuseks mõeldud kompaktne ja hästi disainitud eksoskelett, mis pole suunatud töömeestele või laotöölistele, nagu enamik selliseid tooteid praegu on loodud, vaid tavalisele inimesele. Ta võib-olla ei jaksa enam nii pikalt raskel maastikul liikuda või matkata, kuid tahaks siiski aktiivsemat elu jätkata.

Selle seadmega saab tavaline treenimata inimene endale lisaks veel ühe hobujõu, millega võib nagu hobune terve päeva läbida aktiivselt vahemaid, mis muidu käiksid üle jõu. Firma tutvustusvideos joostakse sellega järsust mäenõlvast üles mängleva kergusega või turnitakse libedatel kividel kärestikus, sest eksoskelett aitab ka tasakaalustada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles