PILDID Elmo kaugjuhitav auto püüdis pilke Pariisi liikuvusmessil Autonomy Mobility World Expo

tehnika.postimees.ee
Copy
Pariisi messil sõitis ringi Eesti kaugjuhitav auto, mis sai ohtralt rahvusvahelist tähelepanu.
Pariisi messil sõitis ringi Eesti kaugjuhitav auto, mis sai ohtralt rahvusvahelist tähelepanu. Foto: elmo

Maailma esimene kaugjuhtimisteenuse pakkuja Elmo osales Pariisis iga-aastasel maailma suurimal jätkusuutlikule ja targale transporditeenusele keskendunud messil, Autonomy Mobility World Expo, mis tõi kokku tuhandeid huvilisi ja valdkonna võtmetegijaid.

Eesti ettevõte Elmo oli esindatud 200 eksponendi seas kokku 80 riigist, kes tutvustasid erinevaid säästvale arengule suunatud transpordilahendusi. Liikuvuslahendustele keskendunud prantsuse telekanal Mobility TV tõi esile Elmo kui ühe kuuest kõige potentsiaalikamatest linnaliikluse jätkusuutlikkuse suunamuutjatest.

«Oleme viimased üheksa kuud ja ka praegu oma kaugjuhitmisteenust ja -tehnoloogiat tutvustamas Kesk-Euroopas ning pooleli on läbirääkimised mitmete autojagamisettevõtete ja linnaosadega, et muuta nende teenus jätkusuutlikumaks ja kasumlikumaks kaugjuhtimisteenuse rakendamise teel.

Selline näeb välja Elmo auto kaugjuhtimise n-ö töökoht.
Selline näeb välja Elmo auto kaugjuhtimise n-ö töökoht. Foto: Elmo

Messi raames tekkis ka mitmeid uusi kontakte seadusloojatega, et arutada, milline seadusandlik raamistik vajaks kohandamist kaugjuhitava tehnoloogia kasutusele võtmiseks avalikel teedel,» ütles Elmo tegevjuht Enn Laansoo Jr, «võin julgelt väita, et Elmo välja arendatud kaugjuhtimistehnoloogiat võib tänases arendusetapis pidada kogu maailmas innovatiivseks ja suure potentsiaaliga suurte rahvusvaheliste turgude jaoks.»

Foto: Elmo

Lisaks Elmole olid Eestist esindatud ka teised tulevikumobiilsusele keskendunud ettevõtted nagu Bolt, Äike, Liigu, Comodule ja Oolter Bike.

Elmo on Eesti ettevõte, kelle peamiseks tegevusalaks on kaugjuhitava auto innovatiivse tehnoloogia arendamine keskkonnasõbraliku sõidukijagamisteenuse pakkumine.

Foto: Elmo
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles