Läbipaistev ekraan ja juhtmevaba OLED: LG tuli välja uue telerivalikuga

tehnika.postimees.ee
Copy
Sel aastal on mudelivalikus läbipaistev ja 97-tolline mudel, kuid lisaks äärmustele ka terve rida erineva suurusega OLED telereid.
Sel aastal on mudelivalikus läbipaistev ja 97-tolline mudel, kuid lisaks äärmustele ka terve rida erineva suurusega OLED telereid. Foto: LG Electronics

Tehnoloogiaettevõte LG (LG Electronics) toob sel aastal välja oma kõige arenenuma LG OLED-telerite valiku. Uute mudelite seast leiab näiteks läbipaistva ekraaniga ning juhtmevaba 97-tollise mudeli.

Selle aasta tootevaliku keskmes on ettevõtte uusimad OLED-telerid, mis pakuvad isevalgustuvate pikslitega OLED-pildikvaliteeti ning uusi võimsamaid pilditöötlustehnoloogiaid. Uutel mudelitel on ka täiendatud operatsioonisüsteemiga WebOS-platvorm, mis pakub nutikamaid funktsioone ning juurdepääsu erinevatele elustiiliteenustele ja rakendustele.

LG tõi esimese suure ekraaniga OLED-teleri välja kümmekond aastat tagasi ning on tollest ajast olnud selles tooteklassis üks juhtivaid tegijaid. Ettevõtte hiljutiste saavutuste hulka kuuluvad näiteks juhtmevaba Zero Connect'i tehnoloogiaga 97-tolline LG SIGNATURE OLED M teler ning läbipaistva ekraaniga OLED T.

Selle aasta LG OLED-mudelite valikus on ka täiendatud G3 ja C3 OLED evo seeria mudelid. Uued telerid pakuvad evo tehnoloogia parema jõudluse ning α9 AI Gen6 protsessoriga paremat pilti, suuremat heledust ja värvitäpsust ning selgemaid detaile.

Uus Alpha-seeria protsessor kasutab parema pildi- ja helikvaliteedi tagamiseks LG tehisintellektiga toetatud süvaõppetehnoloogiat: AI Picture Pro kuvab varasemast veelgi selgemaid pilte ning sisaldab ka OLED Dynamic Tone Mapping Pro tehnoloogiat, mis aitab esile tuua peidetud detaile ja värvisügavust.

Selle aasta OLED evo G3 seerial on aga veel üks oluline uuendus. Nimelt sisaldab LG Brightness Booster Max'i tehnoloogia uut valgusjuhtimise süsteemi ja valgust võimendavaid algoritme, mis aitavad heledust suurendada kuni 70 protsenti. Super Anti Reflective'i tehnoloogia aitab tõhusalt vähendada ka visuaalseid segajaid.

Foto: LG Electronics

Uutel LG G3 OLED evo mudelitel on ka uuenduslik nn One Wall Design'i välimus. Telerit on lihtne liigutada ja seinale kinnitada tänu komposiitkiust materjalile, mis vähendab iga eksemplari kogukaalu. OLED evo C3 seeria mudelitel on kaasas ka Swivel Stand'i alus, mis võimaldab kasutajatel ekraani mugavalt pöörata vastavalt oma vaatenurgale.

Sellest aastast on LG-teleritel olemas OLED Care'i hooldusprogramm, mis aitab kasutajatel hoida oma telerid parimal tasemel. Hooldusprogrammil on ka Memory Optimizer'i funktsioon, mis parandab seadme jõudlust ning pakub ekraani ja heli enesediagnostikat. Samuti annab see kasutajatele juurdepääsu funktsioonidele, mis aitavad hoolitseda teleri OLED-paneeli eest, näiteks Pixel Cleaning, Screen Move, Adjust Logo Brightness ja Care Recommendations. OLED Care'i programmile pääseb lihtsasti ligi ka teleri puldi kiirvalikute nupust.

LG OLED-telerid toetavad jätkuvalt ka kodukinolahendusi Dolby Vision ja Dolby Atmos ning nende pildi- ja heliparandusvõimalusi.

LG isevalgustavad OLED-telerid sobivad hästi mängimiseks, kuna neil on ülikiire 0,1-millisekundiline reaktsiooniaeg, väike sisendviivitus ning sõltuvalt telerist kuni neli HDMI 2.1 48 Gbps porti. LG OLED-telerid on varustatud ka Game Optimizer'i funktsiooniga, mis võimaldab kasutajatel kiiresti valida ja vahetada mängužanritele kohandatud ekraani eelseadeid, sealhulgas uut kohandatavat kasutajapõhist Useri eelseadet ning teisi mänguspetsiifilisi funktsioone. Lisaks on LG OLED-teleritel Game Dashboard'i avamenüü, mis pakub kasulikke juhtnuppe ning teavet kuvaseadete ja jõudluse kohta, millele kasutajad mängimise ajal kiiresti ligi pääsevad.

LG on oma 2023. aasta tootevalikusse lisanud ka uusi QNED-telereid. LCD-telerid kasutavad ettevõtte enda Quantum Dot NanoCell Color'i tehnoloogiat, et kuvada täpseid ja realistlikke värve. QNED Million Gray Scale Block Dimming'i tehnoloogiaga varustatud uued QNED Mini LED-telerid on võimelised pakkuma OLEDiga sarnast kontrasti ning sügavaid musti tooni.

Samuti on LG uute mudelite puhul rakendanud funktsioone, mis muudavad nende kasutamise lihtsamaks puuetega inimestele. Pikk vajutus LG Magic Remote'i teleripuldi vaigistusnupule avab juurdepääsumenüü, kust kasutajad leiavad Learn TV Remote'i funktsiooni, mis õpetab neile kaugjuhtimispuldi võimalusi. Sign Language Zoom'i funktsioon võimaldab vaegkuuljatel ekraanil muuta selle ala suurust, kus viipekeele tõlki näidatakse. Kuulmisprobleemidega kasutajad saavad oma kuuldeaparaadi Bluetoothi või HDMI-pordi kaudu teleriga ühendada ning reguleerida seeläbi helitugevust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles