Masinate aeg ongi käes: laoruumidesse ilmuvad inimesekujulised robotid

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy
Humanoidrobot Digit on silmadega, kuid need on vaid inimeste jaoks, mitte nägemiseks: LED ekraan annab märku, millises suunas robot parajasti vaatab.
Humanoidrobot Digit on silmadega, kuid need on vaid inimeste jaoks, mitte nägemiseks: LED ekraan annab märku, millises suunas robot parajasti vaatab. Foto: Agility Robotics

Kui seni oleme me näinud ulmelisi kaadreid kaste tõstvatest humanoidrobotitest kuskil teadus-uudistes, siis nüüd on see reaalsus kätte jõudnud. USA tehnoloogiafirma Agility Robotics tõi välja oma uue põlvkonna inimesekujulised robotid Digit, mida saabki kasutada seal, kus seni kasutati füüsilist inimtööjõudu.

Uuele robotile lisati pea ja silmad, ehkki masinal endal pole neid vaja. Lihtsalt sellepärast, et masinatega koos töötavatel inimestel poleks liiga hirmus ja robotid näeksid rohkem inimeste endi moodi välja. Pea küljes on LED-ekraan, kus töö ajal kuvatakse silmi. Needki on lihtsalt rudiment, silmad aitavad teistel näha, millises suunas masin parajasti «vaatab» ja kuhu kavatseb edasi liikuda. See on hea ohutuse mõttes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles