ARVUSTUS Xiaomi 13 Lite – maailm on mobiiliekraanil isegi ilusam kui tegelikult

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy
Xiaomi 13 Lite on hea ekraaniga telefon. Karbis on kaasas ka võimas laadija, mis toidab isegi sülearvuti ära. Kaameratele aga ei maksa palju üle keskmisest kõrgemaid ootusi seada.
Xiaomi 13 Lite on hea ekraaniga telefon. Karbis on kaasas ka võimas laadija, mis toidab isegi sülearvuti ära. Kaameratele aga ei maksa palju üle keskmisest kõrgemaid ootusi seada. Foto: Kaido Einama

Xiaomit on nimetatud Hiina Apple´iks, Ameerika telefonitootjaga ühendab neid ka see, et Xiaomil on tekkinud oma kindlad fännid, kes selle tootja telefone ootavad. Eestis aga võib see olla paljude jaoks üks järjekordne Hiina telefon. Selle uus odavmudel Xiaomi 13 Lite ongi nüüd testis ja sellega sai tehtud palju pilte, sest Xiaomi telefonid on olnud ka maailma parimad kaameratelefonid.

Välimus on sel telefonil üsna klassikaline ja ei midagi erilist. Testis oli heleroosa mudel, mis võib küll oma küütleva värviga tähelepanu tõmmata, aga enamasti katavad kasutajad mobiili tagakülje kriimustuste vältimiseks ümbrisega, nii et see pole ei pluss ega miinus, et see mudel sattus olema just silmatorkavalt roosa.

Küljed ekraanil on kumerduva pinnaga, mis on tuntud juba aastatetaguse lahendusena, kuid oli alguses levinud vaid kallimatel tippmudelitel. Nüüd on paljude jaoks oodatud, paljudele mitte nii väga tahetud (kuna sõrmed satuvad mõnikord ekraaniservale midagi vajutama) lahendus levinud ka keskmistesse ja odavamatesse mudelitesse. Ilus on see aga igal juhul, teeb ekraaniääred pea olematuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles