Internet Explorer 6 kaob tasapisi

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internet Explorer.
Internet Explorer. Foto: Microsoft
Veel praegugi kasutavad paljud inimesed Microsofti 2001. aastal välja antud brauserit Internet Explorer 6 (IE6). Viimased andmed näitavad aga, et lõpuks hakatakse vananenud lehitsejast tasapisi loobuma.

Netapplicationsi andmetel langes IE6 kasutamine selle aasta jaanuariks 19,21 protsendini, ligi aasta tagasi oli vana brauseri kasutajaid veel 30,63 protsenti, vahendas Tartu Ülikooli tehnoloogiaportaal Novaator.

IE6 kasutajate arvelt on tõusnud teiste firmade loodud, aga ka Microsofti enda uuema brauseri populaarsus. Mozilla Firefoxi kasutajaid oli eelmise aastaga võrreldes neli protsenti rohkem, Apple’i Safari kasvas kolme protsendi võrra ja Google’i uus brauser Chrome hõivas turust 1,12 protsenti.

Microsofti veebilehitseja uus versioon Internet Explorer 7 kasvatas oma populaarsust 44,03 protsendilt 47,32 protsendini ning peagi lastakse välja ka Internet Explorer 8. Kokku hoiab IE enda käes endiselt üsna turvalist turuosa - 67,55 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles