Tudengid tegid ChatGPT prillid, mis aitavad sul tarka juttu ajada tööintervjuust kohtinguni

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy
Selliste prillidega petaks juba vestluskaaslase tehis-intelligentsiga ära, ehkki need prillid siin on illustreerivad. ChatGPT vastuseid kiiresti kuvavad liitreaalsuse on palju paljastavamad.
Selliste prillidega petaks juba vestluskaaslase tehis-intelligentsiga ära, ehkki need prillid siin on illustreerivad. ChatGPT vastuseid kiiresti kuvavad liitreaalsuse on palju paljastavamad. Foto: Moose Photos / Pexels

Stanfordi ülikooli tudengid ühendasid uusima keelemudeli GPT-4, mida kasutab ChatGPT, ning liitreaalsuse prillid, mis kuvavad teistele nähtamatult prilliklaasile teksti ja nüüd võib prillikandja alati tehisintellektilt vihjeid saada vestluse jätkamiseks. Ükski keeruline teema ei jää käsitlemata, ehkki selliste prillide kandja võib samamoodi masina vigade ohvriks langeda nagu ChatGPTd veebist kasutades.

Tehisintellekt RizzGPT pakub kandjale «reaalajas karismat kui teenust» (CaaS ehk Carisma as a Service), mis kuulab pealt, millest inimesed omavahel räägivad, otsib konteksti ja annab soovitusi, mida võiks järgmisena rääkida. Nii võiks vähemalt tehisintellekti tasemel näiteks ilma õppimata ära teha ka kõik eksamid, millega ChatGPT hakkama saab. Baarmeni eksamil saavutas ChatGPT uusim keelemudel GPT-4 lausa 90 punti sajast võimalikust.

Abivahend kohtinguteks, tööintervjuudeks, seltskondlikeks vestlusteks ning miks mitte ka eksamiteks ja koolitööde vastamiseks on kokku pandud kahest tarkvarast: GPT-4 keelemudelist, mis vastuseid sõnastab, ning Whisperist – teisest keerukast tehisintellekti programmist, mis tõlgendab häälkäsklusena ette antud teksti.

Intelligentseid vastuseid kuvatakse läbi liitreaaluse prillide, mille annetas ettevõte Brilliant Labs.

Selle tehnoloogia põhilise kasutusvõimalusena näevad seadme tegijad hoopis tohutut abi inimestele, kellel on sotsiaalne ärevus, avaliku esinemise kartus, tööintervjuude kramp või mingid muud suhtlusraskused. 

Bryan Hau-Ping Chiang demonstreeris Twitteri videos, kuidas prille saab kasutada ka tavalises kohvikuvestluses, kus väljapakutav vastus ilmub prilliklaasile, kuid vestluspartner seda ei näe. Küll aga on prillidel näha kohmakas monokkel, mis on prototüübi staatuses ning pole veel piisavalt miniatuurseks muudetud.

ChatGPT uusim keelemudel GPT-4 on aluseks, mille põhjal prillid kiiresti vastuse moodustavad ning need pidid olema sujuvad, loomulikud, teemakohased ja huvitavad. Vestlejast pidi niimoodi jääma väga intelligentne mulje, kui ta just liiga masinlikult masina pakutud tekste ette ei loe.

Lahendus sobiks ka poliitikutele, kes peavad otse eetris keerulistele küsimustele vastama. ChatGPT saaks käigupealt nende ette kuvada kogu inimkonna teadmised ning esineja saaks hiilata täpsete vastustega, millele vahest lipsab sisse ka täiesti arusaamatuid tehisintellekti nn «hallutsinatsioone», millega pole veel suudetud võidelda. 

Prillid näevad välja sellised:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles