Robotsõidukite arendaja Clevon valis oma USA võrgupartneriks T-Mobile´i

tehnika.postimees.ee
Copy
Foto: Clevon

Isejuhtivate sõidukite arendaja Clevon valis T-Mobile´i oma robotkullerite masinapargi võrguühenduvuse ja -haldamise partneriks USAs.

Pikaajalise kokkuleppe alusel pakub T-Mobile võrgulahendusi täiselektrilistele ja mitmeotstarbelistele robotkulleritele CLEVON 1.

Clevon kasutab T-Mobile'i teenuseid, et tagada masinapargi toimimine mehitamata tarnete pakkumiseks.

Clevoni mehitamata robotkullerid on juba aastaid Euroopa teedel ringi sõitnud. Nüüd on lõpuks ka USA jaemüüjatel, toidupoodidel, logistikateenuse pakkujatel ja teistel võimalus CLEVON 1 robotkullereid oma klientide teenindamiseks kasutada.

Tegu pole pelgalt tulevikuvisiooniga, vaid juba töötava tehnoloogiaga. Clevoni robotkuller CLEVON 1 on varustatud kaamerasüsteemi, radari ja muude sensoritega, mis edastavad robotile andmeid teekonna kiireks kaardistamiseks ja roboti kaugjuhtimiseks. Sellele lisatakse autonoomse juhtimise tehnoloogia ja T-Mobile’i internetilahendused.

«See uudis on Clevoni jaoks tähtsaks verstapostiks,» ütles Clevoni tegevjuht Sander Sebastian Agur. «Valides T-Mobile'i, oleme partneriks valinud valdkonna parima juhtmevaba interneti pakkuja, mis võimaldab meil järk-järgult laiendada oma ohutut ja tõhusat autonoomset tarneviisi.»

«Viimase miili tarnete turg peaks järgmise kuue aasta jooksul kasvama peaaegu viis korda, jõudes 57 miljardi dollarini. Seega on põnev teha koostööd selle valdkonna ühe teerajaja Clevoniga,» ütles T-Mobile´i ärigrupi president Callie Field.

CLEVON 1 suudab korjata tellimusi peale kaubaladudest, jaemüügi- ja pimepoodidest või väikestest automaatladudest ning seejärel toimetada kaubad kätte lõppklientidele. CLEVON 1 on piisavalt tõhus, et suudab ühe reisiga teenindada kuni kuut sihtkohta.

Foto: Clevon

T-Mobile’i abiga saab Clevon:

  • vähendada teenuse käikupanemisele kuluvat ettevalmistusaega mõnelt kuult mõne päevani
  • suurendada uutes piirkondades klientide jaoks pealekorjete ja äravedude asukoha täpsust
  • kasutada T-Mobile’i teenuseid, et toetada oma autonoomse sõitmise ja kaugjuhtimise võimekust.

2020. aastal sai Clevon esimeseks ettevõtteks, kes alustas robotkulleritega sõitmist Euroopa avalikel teedel. Clevon avas Põhja-Ameerika peakontori Fort Worth’i linnas Texases ja tegi esimese autonoomse pakiveo CLEVON 1-ga Põhja-Ameerikas AllianceTexase mobiilsuse innovatsioonikeskuses (MIZ).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles