Internetiaadressi lõppu võib peagi ilmuda .ükskõik

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peagi saab registreerida ükskõik millise lõpuga internetiaadresse.
Peagi saab registreerida ükskõik millise lõpuga internetiaadresse. Foto: Arild Midthun/Aftenposten
Mullu suvel võttis domeeninimedega tegelev organisatsioon Internet Domain Name System vastu otsuse lõdvendada üladomeenide registreerimist puudutavaid reegleid. Harjumuspäraste .com, .org ja .net kõrvale on uute lõppudega internetiaadresse oodata juba selle aasta sügisest.

Muudatus loob võimaluse pea ükskõik millise lõpuga ja isegi näiteks kirillitsas lõppeva internetiaadressi registreerimiseks, kirjutas Aftenposten.no.

«Pole kahtlustki, et reeglite lõdvendamine toob kaasa unikaalseid võimalusi ja innovatsiooni veebis. Võib oodata, et tekib hulga uusi ettevõtteid ja äriideid,» rääkis Microsofti esindaja Ute Decker möödunud nädalal Oslos toimunud konverentsil Internet Governance at the Crossroads.

Iva on selles, et hea üladomeeni väljamõtleja saab ka selle administreerimise ja aadresside müümise õiguse.

Samas ei pruugi kõikidel hea ideega lagedale tulnutel jätkuda vahendeid äriga alustamiseks – uue üladomeeni registreerimise taotlus maksab ise juba 185 000 dollarit (2,27 miljonit krooni) ja aastatasu on 75 000 dollarit (921 000 krooni).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles