Kes võidab 100 000 dollarit ja IEM RIO 2023 karika?

Steven Tiirik
Copy
Heroicu tähtmängija stavn saavutas HLTV gaalal 2022. aasta parima mängija valimisel 10. koha
Heroicu tähtmängija stavn saavutas HLTV gaalal 2022. aasta parima mängija valimisel 10. koha Foto: MICHAL KONKOL

E-sportlaste pikk teekond IEM Rio 2023 võidukarika suunas hakkab lõppema. Mängitud on hulgaliselt mänge, nähtud suuri võidujoovastusi kui ka hulgaliselt kaotusepisaraid.

Praeguseks on sõelale jäänud kaks kõige tugevamat meeskonda Vitality ja Heroic. Millega need meeskonnad aga viimasel ajal silma on paistnud?

Vitality

Kuni 2022. aastani oli Vitality täielikult Prantsuse meeskond. Siis aga lagunes Astralis ja läbi aegade kõige edukama meeskonna mängijad dupreeh, Magisk ja treener zonic liitusid meeskonnaga.

Esialgu oli muutus Vitality jaoks keelebarjääri tõttu raske, aga siiski suudeti eelmisel aastal võita ESL Pro League 16. hooaeg. Arvestades, et enamuse tiitleid noppis eelmisel kalendriaastal teiste eest ära FaZe Clan, siis pärast nii drastilist muutust meeskonnas on üks tiitel aasta jooksul hea tulemus.

Peagi algaval Majoril on Vitality ennast mänginud juba legendide faasi.

Vitality kõige väärtuslikum vara on kahtlemata 22-aastane Mathieu «ZywOo» Herbaut. Veel üsnagi noor mängija on juba kahel korral valitud maailmas s1mple järel paremuselt teiseks mängijaks.

Kogemuste poolest aitab kaasa Peter «dupreeh» Rasmussen, kellest saab 8. mail ainukene mängija «CS:GO» ajaloos, kes on mänginud kõigil Major turniiridel.

Heroic

Taani meeskond Heroic on Brasiilia turniiridel juba finaalis mänginud, paraku mitte kuigi edukalt. Heroic võiks vabalt olla ise valitsev Majori meister, kui eelmise aasta lõpus ei oleks nad IEM Rio Major 2022 finaalis koperdanud Outsidersi (Virtus.pro) otsa.

Heroicu jaoks on viimased ajad olnud võrdlemisi õnnetud. Kuigi aktiivselt on tipus püsitud ja praegugi hoitakse HLTV edetabelis kolmandat kohta, siis tiitlites see nii väga ei kajastu.

2021. aasta lõpus toimunud Stockholmi Majoril jäädi pidama poolfinaali, mulluse IEM Katowice turniiril samuti. Siis tuli vahele Rio Majori hõbemedal ja hiljuti toimunud IEM Katowice 2023 turniiril pääseti samuti finaali, kuid tuli siiski leppida teise kohaga.

Siiski on eelmisest aastast ette näidata ka kaks võidukarikat - BLAST Premier sügisturniir ja samuti enne seda toimunud Pinnacle Cup. Sarnaselt vastastega, alustab ka Heroic algavat Majorit veerandfinaalis.

Heroicu tähtmängija stavn saavutas HLTV gaalal 2022. aasta parima mängija valimisel 10. koha.

Viimase aasta jooksul on Heroic ja Vitality kohtunud 13 korda, neist 9 on võitnud Heroic ja neljal korral on võit tulnud Vitality kätte. Viimati kohtuti IEM Katowice 2023 alagrupi finaalis kus Heroic jooksis üldseisuga 32-11 vastasest lihtsalt üle.

IEM Rio 2023 finaal mängitakse juba täna kell 20:00.

Kõikidele e-spordi mängudele saad panustada OlyBet e-sport keskkonnas. Uutele liitujatele 30 eurot raha tagasi garantii

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles