Väike, aga hävitav: pisidroon tulistab nüüd välja rakette

tehnika.postimees.ee
Copy
Droonilt raketi tulistamine võib tuua lahinguväljale hoopis uue olukorra - sõna saavad sekka öelda ka need, kes ei saa endale ülikalleid hävitajaid ja ründehelikoptereid lubada.
Droonilt raketi tulistamine võib tuua lahinguväljale hoopis uue olukorra - sõna saavad sekka öelda ka need, kes ei saa endale ülikalleid hävitajaid ja ründehelikoptereid lubada. Foto: FlyBy / Thales

Kui tavalistelt multirootoriga droonidelt ehk mitme propelleriga mehitamata lennumasinatelt on näiteks Ukraina sõjas alla heidetud granaate ja miine, siis kaitsetööstuse ettevõte FlyBy tegi koos partneritega militaardrooni JACKAL ümber nii, et see tulistab välja Thalese minirakette. Nii võib väikesest ja odavast lennuvahendist saada üsna hävitav relv, mida on pealegi raske tabada.

Tegemist on Ühendkuningriigi tehnoloogiaettevõtte Flyby drooniplatvormiga JACKAL, millele monteeriti Thalese Belfasti tiimi arendatud raketi laskeseadeldis.

Uus mitmekülgne droonisüsteem on võimeline täitma erinevaid lahingumissioone maal, merel ja õhus ning nüüd on edukalt läbitud ka Thalese kergekaalulise mitmeotstarbelise raketi (LMM) esimene proovilaskmine. Selle 13 kilogrammi kaaluva relva pikkus on 1,3 meetrit ning lennuulatus kuus kilomeetrit, sihtmärgi suudab LMM ise tuvastada laserkaugusmõõtjaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles