Nutitelefone võib ees oodata pöörane revolutsioon: idufirma näitas, milliseks need varsti muutuvad

tehnika.postimees.ee
Copy
Kas tulevikus hakkavad mobiiliekraaniks olema kõik ettejuhtuvad pinnad peopesast majaseinani? Idufirma Humane just nii arvabki.
Kas tulevikus hakkavad mobiiliekraaniks olema kõik ettejuhtuvad pinnad peopesast majaseinani? Idufirma Humane just nii arvabki. Foto: ekraanipilt / Twitter / Zarif Ali

OpenAI ja Microsofti rahastatav idufirma Humane tahab täiesti pea peale pöörata selle, kuidas me nutitelefone kasutame. Uus seade teeb ekraaniks ükskõik mille meie ümber ja virtuaalprille pole selleks vaja.

Just sellist prototüüpi näitas mõni päev tagasi idufirma Humane asutaja Imran Chaudhri. Tegemist on tehisintellektiga juhitava lähiprojektoriga, mis jälgib, mida inimene parajasti vaatab ja oskab sinna kuvada infot, mida vaja võiks minna.

Nii näiteks võib ajalehte lahti lüües seade ära tunda, et artikli juures on ka video ning projitseerib täpselt õigesse kohta ajalehe pinnal (foto asemele) ereda videopildi. Kui aga on vaja kõnet vastu võtta, piisab peopesa tõstmisest silmade ette - sinna ilmub helistaja nimi ning nupud kõne vastuvõtuks või keeldumiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles