Asjatundjad hoiatavad: metaversumis võib oma ärisaladused kogemata liiga avalikuks jätta

tehnika.postimees.ee
Copy
Metaversum võib ülitäpselt tegelikkust peegeldada, kui kasutatakse nn digitaalse kaksiku lahendust. See võib tähendada, et võõrad pääsevad justkui sinu kontorisse ja tehaseruumidesse. Kui palju see turvalisust ohustab, on alles selgumas.
Metaversum võib ülitäpselt tegelikkust peegeldada, kui kasutatakse nn digitaalse kaksiku lahendust. See võib tähendada, et võõrad pääsevad justkui sinu kontorisse ja tehaseruumidesse. Kui palju see turvalisust ohustab, on alles selgumas. Foto: kaader videost / Siemens / NVidia

Mis oleks, kui laseksite oma ettevõtte kontorisse või tehasesse suvalisi inimesi tänavalt vabalt ringi jalutama? Just nii võib aga juhtuda Siemensi NVidiaga kahasse loodud metaversumis, kus on ülitäpselt kujutatud tehnoloogiafirma ruume ja seadmeid. Kas see on ohtlik ja kui ohtlik, seda eksperdid alles uurivad. 

Siemens Metaverse on virtuaalmaailm, kus on kujutatud Siemensi tehaste sisustus ja masinad ülima detailsusega, et oleks võimalik neid seadistada ja ümber häälestada. Taolisi lahendusi tuleb juurde aina rohkem ning metaversum on hea vahend nii töötajate treenimiseks kui kliendile lahenduste näitamiseks. Paraku peitub selles ka turvaoht. Nimelt on niimoodi üsna kerge oma ärisaladusi ja privaatset infot kõigile lekitada, hoiatas Cybernews.

Turvaekspertide arvates on väga detailne metaversum nagu kõigile ukse avamine oma kontorisse: igaüks saab niimoodi mängida inimest, kes justkui juba aastaid on ettevõttes töötanud ning teab täpselt, kus miski asub ja kuidas töötab. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles