Volkswagen näitab 270-hobujõulist Golfi

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Volkswagen

Väljaande Car and Driver andmetel kavatseb Volkswagen mai lõpus korraldatava Nürburgringi 24 tunni sõidu raames avalikkuse ette tuua kuuenda põlvkonna Volkswagen Golfi kõige võimsama versiooni.


Autole pannakse nimeks R20 Turbo ning hakkab tulevikus asendama senist Golf R32, kirjutab

Autonet.ee

.

Uus mudel on nelikveoline nagu ka viimane R32. Korralikud dünaamilised omadused garanteerib otsesissepritsega kaheliitrine turbomootor, mida kasutatakse ka mudelil GTI, kuid kõnealuse sõiduvahendi jaoks forsseeritakse see 270-hobujõuliseks.

Ülekandesüsteemi nähakse ette kas kuuekäigulist manuaalkasti või seitsmeakäigulist topeltsiduriga poolrobotit. Car and Driveri andmetel kiirendab auto paigalt sajani ümmarguselt 5 sekundiga, tippkiirus on elektroonikaga 250 km/h juures piiratud.

Kui Golf GTI kerejooned peaksid muutuma pehmemaks, siis võimsaim Volkswagen peaks välja nägema maksimaalselt agressiivne. Kurjema ilme tagavad suuremad õhuvõtuavad esistanges, spoilerid ees ja taga ning keskele viidud kaks summutiotsa.

Siinkohal tasub märkida, et koos Golf R20 Turboga viiakse läbi sama võimsa Volkswagen Scirocco modifikatsiooni esitlus. Erinevalt Golfist on aga teine sõiduk esiveoline.

Uus Golf R20 Turbo peaks Saksamaal müüki jõudma veel selle aasta lõpus, samal ajal kui Scirocco tippversiooni tuleb oodata 2010. aastani. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles