Garmin tõi välja esimese spetsiaalselt elektrirataste jaoks mõeldud tahavaateradari

tehnika.postimees.ee
Copy
Lähenevale autole hakkab ratta nutikas tagatuli vilkuma, et jalgratturit rohkem nähtavamaks teha.
Lähenevale autole hakkab ratta nutikas tagatuli vilkuma, et jalgratturit rohkem nähtavamaks teha. Foto: Garmin

Garmin tõi sel nädalal avalikkuse ette uue seadme Varia eRTL615 – oma esimese spetsiaalselt elektriratastele loodud tahavaateradari ja tagatule.

Ilma eraldi akuta Varia eRTL615 ühendatakse ühilduva elektrirattaga, kus see aitab tuvastada lähenevaid sõidukeid, andes seotuna valitud Garmini seadmete või ühilduva nutitelefoni rakendusega Varia nii visuaalseid kui ka helilisi hoiatusi.

«Kuna elektrirattaid kasutatakse üha enam, on meil hea meel pakkuda sellele kasvavale jalgratturite kogukonnale oma usaldusväärset radaritehnoloogiat,» ütles Garmini globaalse tarbijamüügi asepresident Dan Bartel.

Nutitelefoni äpist on tahavaateradari kaamera kaudu näha kõik selja taga toimuv.
Nutitelefoni äpist on tahavaateradari kaamera kaudu näha kõik selja taga toimuv. Foto: Garmin

Sidudes seadme ühilduva Garmini nutikella, Edge´i rattakompuutrite või rakendusega Varia oma nutitelefonis, saavad visuaalsed ja helilised märguanded ratturit hoiatada tagant lähenevatest sõidukitest kuni 137 meetri kauguselt.

Lisaks tagab radar parema nähtavuse: see hoiatab juhte võimalikult aegsasti tagatule abil, mida on päevavalguses näha enam kui pooleteise kilomeetri kaugusele ja vilkumisrežiimis, mis muutub, kui seade tuvastab läheneva sõiduki.

Foto: Garmin

Reguleeritavad valgusrežiimid on neli tagatule režiimi – pidev, grupisõit, öine vilkuv ja päevane vilkuv.

Kompaktse disainiga seadet Varia eRTL615 saab mitut moodi kinnitada kas universaalse istme siinikinnituse või statiivikinnituse abil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles