Huawei tutvustas tehisintellektiga töötavaid nutikaid kõrvaklappe FreeBuds 5

tehnika.postimees.ee
Copy
Uued kõrvaklapid tulevad mitmes erinevas värvitoonis ja heliesitust juhib tehisintellekti algoritm.
Uued kõrvaklapid tulevad mitmes erinevas värvitoonis ja heliesitust juhib tehisintellekti algoritm. Foto: Huawei

Tehnoloogiafirma Huawei tõi välja uued juhtmevabad kõrvaklapid FreeBuds 5, millel on täiustatud kõlaritehnoloogia, tehisintellektiga juhtimine ning uuenduslikud disainilahendused.

Tehnoloogiaeksperdi ja Huawei koolitusjuhi Jekaterina Mishina sõnul säilitab uus mudel FreeBudside seeria kõrvaklappide senised parimad omadused ning toob mitmed uuendused: «Uue mudeli puhul on arendajad pööranud erilist tähelepanu kõrvaklappide kõlaritehnoloogia täiustamisele ja kaasaegsete tehisintellekti algoritmide integreerimisele. Samuti on täiesti uus futuristlik nn C-kujuline disain.»

Selgem heli

Parandatud on helikvaliteeti, klapid kostavad selgemini nii mürataustaga kui vaikses keskkonnas.

Kõrvaklappide kuju on senisest täiesti erinev, kuid selline disain pidi tagama ka parema kasutusmugavusel.
Kõrvaklappide kuju on senisest täiesti erinev, kuid selline disain pidi tagama ka parema kasutusmugavusel. Foto: Huawei

«Juhtmevabade kõrvaklappide helikvaliteet sõltub paljudest teguritest alates kõlari valikust kuni tarkvaralahendusteni. FreeBuds 5 puhul on arendajad keskendunud mitmekülgsete kõrgtehnoloogiliste lahenduste kasutamisele, luues mitmeid uuendusi. Näiteks tagab kahe magnetiga dünaamiline kõlar koos aerodünaamilise helirõhu tõstmise tehnoloogiaga laia sagedusulatuse nii kõrgete ja madalate helide jaoks,» kirjeldas Mishina uut tehnoloogiat ning lisas, et klapid omavad Hi-Res sertifikaati (LDAC koodeki toega, 96 kHz/24-bitinine heli) ja vastavad seega kõrgeimatele helistandarditele oma valdkonnas.

Nutikas sisu ja nutikas disain

Uued FreeBuds 5 kõrvaklapid eristuvad oma ainulaadse C-kujulise disaini poolest, mis rõhutab nii uut stiili kui ka pakub kasutamisel paremat mugavust.

Laadimiskapsli akust lisaks laadides saab kuulata kuni 30 tundi.
Laadimiskapsli akust lisaks laadides saab kuulata kuni 30 tundi. Foto: Huawei

«Tulenevalt sellest, et juhtmevabad kõrvaklapid kohanevad iga kuulaja kõrvakanali ja eelistustega, saavad need pakkuda igaühele isikliku helikogemuse. Lisaks sisule on aga järjest suurem roll ka uute seadmete disainil, mille pärast on ka Huawei uue mudeli kõrvaklappe võimalik valida meeldivate värvitoonide seast nagu läikiv keraamiline valge, härmatise hõbedane ja koralli oranž. Luksusliku mulje loob stiilne kõrvaklappide ümbriskapsel koos mati korpusega,» lisas Mishina.

Üha suurem roll on vastupidaval akul

Huawei uue mudeli kõrvaklapid on varustatud kauakestva akuga.

«Kui FreeBuds 5 kõrvaklappide mürasummutuse funktsioon on välja lülitatud, saab laadimiskapsliga koos kasutades mängida muusikat klappidest kuni 30 tundi. Mürasummutuse funktsioonita järjest kõrvas olles töötavad aga klapid ühe laadimisega kuni 5 tundi ning tänu efektiivsele kiirlaadimisele on võimalik kõrvaklappe ainuüksi pärast viieminutilist laadimist juba 2 tundi kauem kasutada,» tõi Mishina näite ning lisas, et täiendavat mugavust pakub see, et juhtmevabad kõrvaklapid ühilduvad erinevate nutitelefonide operatsioonisüsteemidega.

Kuularid kaaluvad kumbki 5,3 grammi, laadimiskapsel 45 grammi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles