Aasta oodatuim e-spordi sündmus tekitab ka Eesti fännides närvikõdi

Steven Tiirik
Copy
Robin Kool.
Robin Kool. Foto: HLTV

E-spordi fännid üle maailma on täis ootuspõnevust, sest juba esmaspäeval saab alguse selle aasta kõige suurem ja olulisem «CS:GO» turniir BLAST.tv Paris Major 2023.

Tulevasel Majoril on ka tugev ajalooline väärtus, nimelt jääb see seoses «Counter-Strike» uue versiooni väljatulekuga «CS:GO» viimaseks Majoriks.

Major turniirid on «CS:GO» maastikul kõige olulisemad, sest neid sponsoreerib mängu loonud ettevõte VALVE ja e-spordi maastikul peetakse Majoreid niiöelda maailmameistrivõistlusteks. Major turniiride ajal lastakse ringlusesse ka võistkondade ja mängijate disainidega mängusisesed kleepsud. Tegu on tippvõistkondade ühe peamise sissetuleku allikaga.

Ihaldusväärse tiitli suunas hakkab teiste seas purjetama ka Eesti parim «CS:GO» mängija Robin «ropz» Kool ja tema meeskond FaZe Clan. Kool on nüüdseks uues meeskonnas mänginud aasta ja neli kuud. Selle aja jooksul on võidetud hulgaliselt tiitleid, nende seas ka üks Major tiitel. Kas sinna tuleb veel lisa?

FaZe Clan ei ole sel kalendriaastal näidanud veel nii kindlat vormi kui mullu. Koos ESL Pro League karikaga võideti küll Grand Slam, kuid Majori kvalifikatsioonis oldi selgelt hädas. Nende põhiturniirile pääsemine oli kuni viimase hetkeni suure küsimärgi all. Lõpuks päästis võistkonna turniiri muutunud formaat.

FaZe Clan on nüüd oma meeskonna ajaloos mänginud igal Majoril. Nende üks suurimaid konkurente NaVi on ainukene «CS:GO» meeskond, kes on mänginud kõikidel Majoritel. Sama saavutusega on ainuisikuliselt hakkama saanud vaid üks mängija – Taani superstaar Peter «dupreeh» Rasmussen.

Majorilt välja jäänud meeskondadele pilku heites jääb silma ainult üks nimi. Läbi aegade edukaim «CS:GO» meeskond Astralis ei suutnud juba teist korda järjest suurturniirile kvalifitseeruda. Kardetud vastasest ei ole enam midagi alles jäänud. HLTV edetabelis hoitakse hetkel 24. kohta. Samuti ei sõida Pariisi Cloud9 ning Majori valitsev meister Virtus.pro. Viimase eemale jäämine on aga väiksem üllatus kui nende mullune Majori võit.

BLAST.tv Paris Major 2023 turniir saab alguse juba tulevasel esmaspäeval. Kogu turniiri kantakse ka üle eesti keeles, millele saab kaasa elada Postimehe ja Twitch.tv vahendusel.

Kõikidele BLAST.tv Paris Major 2023 mängudele saab panustada OlyBet e-sport keskkonnas. Uutele liitujatele 30 eurot raha tagasi garantii.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles