PILDID ⟩ Huawei tuli eile välja oma tippmudeliga P60 Pro, mis sai maailma parimaks kaameratelefoniks

tehnika.postimees.ee
Copy
Eile esitleti Münchenis Huawei uut tipptelefoni P60 Pro
Eile esitleti Münchenis Huawei uut tipptelefoni P60 Pro Foto: Huawei

Huawei esitles eile oma uusi tooteid, millest tippude tipp ehk uus Huawei lipulaevtelefon P60 Pro hinnati tuntud arvustuste saidi DXOMark poolt maksimumpunktidega maailma parimaks kaameratelefoniks. See mudel peaks ka Eestis müügile jõudma.

Huawei tutvustas eile Saksamaal Münchenis toimunud esitlusüritusel oma uusi tippseadmeid, mille seast jõuavad Eesti kasutajateni uue kaameratehnloogiaga P60 Pro nutitelefon, Watch 4 seeria nutikellad ning luksuslikuma disainiga nutikell Watch Ultimate.

Huawei esitas möödunud aastal Euroopa Patendiametile uute toodete jaoks 4505 patenti, mida on üle 27% rohkem, kui aasta varem.

Menukas P-seeria tuleb tagasi Huawei P60 Pro nutitelefoniga

Huawei tõi esitlusel avalikkuse ette oma uue nutitelefoni P60 Pro, mis suunatud kõrgema tasandi fotokogemusele ning pakub mitmeid uuendusi koos uue disainiga.

P60 Pro kasutab P-seeriale omaseid optilisi kaamerasüsteeme ja esteetilist disaini. Uuel seadmel on täielikult uuendatud optiline pildisüsteem ning see on turul esimene omataoline, mis varustatud mitme objektiivirühma ja uute võimsate kaamerasensoritega. Ühtlasi suudab telefon oma riistvara abiga suurendada objektiivi vastuvõtlikkust, säilitades sealjuures seadme kerge kaalu ja õhkuse disaini.

Võrreldes eelmise põlvkonna P50 Pro-ga pole tagaküljel enam kaht suurt "kaameraketast", vaid üks suur ja selle kõrval kahel pool kaks väiksemat objektiivi. 

P60 Pro on varustatud kolme kaameraga, sealhulgas 48 MP põhikaamera, 13 MP ülilainurk- ja 48 MP telefotokaameraga. Huawei väitel jäädvustab teleobjektiiv teravaid pilte olenemata kaugusest, kusjuures põhikaameral on automaatselt reguleeritav füüsiline ava F1.4-F4.0, mis peaks parandama portreefotode pildistamise kvaliteeti ning on abiks vähese valgusega kohtades. Nii pakub telefon uudseid võimalusi astrofotograafiaks ja öiste stseenide jäädvustamiseks.

DXOMark andis uuele mobiilikaamerale enim punkte kui kunagi varem ühelegi mobiilikaamerale. Samas see esikoht vahetub üsna kiiresti järgmiste uute tippmudelite väljatulekul.
DXOMark andis uuele mobiilikaamerale enim punkte kui kunagi varem ühelegi mobiilikaamerale. Samas see esikoht vahetub üsna kiiresti järgmiste uute tippmudelite väljatulekul. Foto: Huawei

P60 Pro on eelkäijast veidi suurema akuga - 4815mAh, toetades 88 W kiirlaadimist.

Nutitelefoni disain on aga saanud inspiratsiooni loodusest ja moodsast esteetikast. Samuti paistab Huawei P60 Pro mudel silma oma vastupidavuse poolest tänu telefoni Kunlun Glass kattega kriimustuskindlale esiekraanile, mis muudab telefoni kukkumiskindlamaks ning kogu korpus on ühtlasi ka tolmu- ja veekindel.

Eesti turul saab see uus mudel kättesaadavaks mustas ja pärlsäravas värvivalikus.

Endiselt kehtivad Huawei telefonidele USA kaubandussanktsioonid, mis tähendab, et Google´i teenuseid neis ametlikult kasutada ei saa. Selle asemel on Huawei enda äpipoed ja võimalus äppe teistmoodi installida.

Huawei P60 Pro ajakirjanike esitlusel.
Huawei P60 Pro ajakirjanike esitlusel. Foto: Huawei

Arvustustesaid DXOMark hindas uut Huawei tippmudelit ja andis sellele mobiilikaamera kategoorias 159 punkti, mis viib seadme maailma parimaks kõigi aegade suurima punktisummaga. Varem oli tippmudeliks samuti Hiina tootja (ja endise Huawei tütarfirma) mudel HONOR 50 Pro, mida märtsis lõi OPPO Find X6 Pro vaid ühe punktiga.

Huawei Watch 4 seeria kellad keskenduvad tervislike eluviiside toetamisele

Foto: Huawei

Uute toodete esitlusüritusel kinnitas Huawei, et kellad jätkavad ööpäevaringset tervisejälgimist. Uude seeriasse kuuluvad nii Watch 4 kui ka Watch 4 Pro, mis mõlemad sisaldavad varasema Watch-seeria tehnoloogiat ja innovatsiooni, kuid keskenduvad veelgi enam tervise jälgimise võimalustele.

Luksusliku disaini ja erakordse jõudlusega Watch Ultimate

Tsirkooniumipõhisest metallisulamist korpusega uus käekell Watch Ultimate on loodud oma klassi tippvalikuks. Roostevabast terasest 4,5 korda tugevam ja 2,5 korda vastupidavam nutikell kannatab ka kõrgeid temperatuure ja ekstreemseid tingimusi, samas säilitab luksusliku välimuse ja on sobilik pidulikele sündmustele.

Ultimate Expedition Black ehk mustades toonides saadaolev nutikell näitab aega erinevates ajavööndites ning võimaldab vahetada sihverplaadi kujundust vastavalt kasutaja soovidele ja meeleolule.

Mudeli esteetilist välimust täiustab õhuke ja tundlik kasutuspaneel koos ülitugeva safiirklaasi ning kolme juhtnupuga, mis jäljendavad traditsioonilise kella disaini. Samuti sobib see mudel sukeldumiseks ning sisaldab kuni 2 nädalat kestvat akut. Lisaks positsioneerimisvõimalustele toetab kell ka kõiki peamiseid tervise jälgimise võimalusi alates vere hapnikutaseme mõõtmisest kuni kasutaja treeningu teekonna salvestamise ja une jälgimiseni. Ka on võimalik kellaga telefonikõnesid teha ning kasutada seadet nii Androidi kui ka iOS-i seadmetega.

Foto: Huawei

Lisaks nutitelefonile P60 Pro ja nutikelladele Watch 4 ning Watch Ultimate esitles Huawei eile ka oma uut kokkuvolditavat nutitelefoni Mate X3 ning järgmise põlvkonna arvuteid MateBook X Pro ja MateBook 16s, mis sobivad nii ärikasutuseks kui kodukontorisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles