PILT JA VIDEO ⟩ Volkswagen avaldas esimesed vihjed uue elektriauto ID.7 GTX välimuse kohta

tehnika.postimees.ee
Copy
Nii palju on ametlikult teada uue mudeli välimusest.
Nii palju on ametlikult teada uue mudeli välimusest. Foto: Volkswagen
  • Pikkade vahemaade läbimiseks mõeldud elektriauto maailma esmaesitlus toimub suve lõpus
  • ID.4 ja ID.5 järel on ID.7 kolmas mudel, mis saab GTX versiooni
  • GTX tähistab elektrilist liikuvust ja sportlikkust

Volkswagen esitles hiljuti oma uut mudelit ID.7 – mugavat täiselektrilist autot, mis on keskmise suurusega sõiduautost pisut suurem. ID.7 versioonide seas kõige parema dünaamikaga GTX-i maailma esmaesitlus on kavandatud suve lõppu ja praegu avaldati sellest uudismudelist esimesed pildid koos videoga.

Pikkade vahemaade läbimiseks mõeldud tippsooritusega mudel on varustatud ID-perekonna kõige uuema põlvkonna ajamiga, kahe mootoriga nelikveosüsteemiga ning hulga sportlike kujustuselementidega. Uut GTX mudelit kavatsetakse esitleda Münchenis IAA Mobility liikuvusmessil, mis toimub 5.–10. septembril.

Must ja punane tähistavad GTX-i, interjööris rõhutavad mudeli sportlikkust punased GTX-i tikandid istmetel, näidikulaual ja ustel. Interjööri disaini iseloomustavad veel mustad läikpinnaga elemendid. Koos põhivarustusse kuuluva musta katusevärvi ja tumendatud akendega on kindel, et ka peatselt esitletav ID.7 GTX saab omanäolise välimuse.

Sarnaselt eelmistele GTX-i mudelitele ID.4 ja ID.5 vastutab ID.7 GTX liikuvuse eest kahe elektrimootoriga nelikveosüsteem. Selle jaoks Volkswagenis välja töötatud tarkvara eesmärgiks on saavutada igas olukorras tõhususe, dünaamika ja sõidustabiilsuse optimaalne kombinatsioon. Sõiduki dünaamikahaldur juhib mitte ainult elektriajamit, vaid olenevalt valitud sõiduprofiilist ka kõiki piduri-, rooli- ja veermiku juhtimissüsteeme.

Sõiduki käiguosa ja roolimehhanism on loodud modulaarse elektriajami (MEB) platvormil ja neid on põhjalikult täiustatud. Tänu sõiduprofiilide on suured valikuvõimalused mugavusest ja sportlikkuseni. 

Täiselektriliste mudelitega sportlik GTX-i kaubamärk on kuulunud Volkswageni portfelli kaks aastat.

Vaata ka Volkswageni avaldatud vihjevideot uue mudeli kohta:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles