Sony tõi välja uue võimsa peokõlari SRS-XV800, mis teeb koostööd nutiteleriga

tehnika.postimees.ee
Copy
Uue kõlari uueks omaduseks on parem ühildumine Sony teleritega.
Uue kõlari uueks omaduseks on parem ühildumine Sony teleritega. Foto: Sony

Sony tegi avalikuks oma uue peokõlari SRS-XV800, mis uuendab Jaapani tootja suurte peokõlarite seeriat. Uus mudel sobib nii peomeeleolu loomiseks kui kodus rahulikult filmi vaatamiseks. Uus mudel täidab ruumi heliga igas suunas.

Sony SRS-XV800 on varustatud Omni-directional Party Sound helisüsteemiga, mille ülesandeks on võrdselt igas suunas heli ühtlane edastamine. Selleks on sangaga kõlarikomplekti sees viis kõrgsageduslikku kõlarielementi, tekitavad selget heli nii esi- kui tagaküljel.

Lisaks on kõlaril veel kaks X-Balanced kõlarielementi jõuliseks ja tummiseks bassiks.

Sony X-Balanced kõlarielemendil on peaaegu ristkülikukujuline diafragma, mis mitte ainult ei maksimeeri kõlariseadme pindala, vaid suurendab ka helirõhku, et saavutada sügavam ja jõulisem madalamate sageduste taasesitus, see on väiksemate moonutustega ja selgema häälega.

Sony SRS-XV800 korpuses on osaliselt kasutatud Sony taaskasutatud plasti.

Kannatab kaasas kanda

Kuigi tegemist on üsna suure seadmega, saab seda sangast haarates kaasa võtta. Kõlar peab ühe laadimisega vastu kuni 25 tundi, kiirlaadimisega tekib kümne minutiga juurde kolm tundi kuulamisaega.

Kõlari võib tõsta ka riiulile.
Kõlari võib tõsta ka riiulile. Foto: Sony

SRS-XV800 sisseehitatud rattad ja käepide lubavad kõlarit kaasas kanda. Kõlari valgustus tekitab peopaigas efektse automaatselt muutuva valgustuse koostöös esitatava heliga.

Nüüd ühilduv ka teleriga

Uue omadusena on kõlar TV Sound Boosteri funktsiooniga võimeline edastama teleriheli.

Selleks on SRS-XV800 kahe tagumise tviiteri ja X-Balanced kõlarielementide kombinatsiooniga võimalik mängida ruumilist filmiheli, suurendades sügavat bassi ja realistlikke kõrgsagedusi. TV Sound Boosteri funktsioon sobib ka nii teleseriaalide kui live-kontsertide kuulamiseks.

Karaoke endiselt olemas

SRS-XV800-l on olemas karaoke- ja kitarrisisendid, intuitiivne valgustatud puutepaneel, veekindel IPX4-reitingule vastav korpus (võib nii-öelda kergema vihma kätte jääda) ning Bluetooth Fast Pair tugi Androidiga nutiseadmetele, et kiiresti kõlarit ühendada.

Sony | Music Center ja Fiestable

Uus SRS-XV800 ühildub nii Sony | Music Centeri kui Fiestable mobiilirakendustega. Sony | Music Centeriga saab valida esitusloendeid, muuta valgustusmustreid ja helirežiime otse tantsupõrandalt. Fiestable aga aitab kasutada ka muid lõbusaid funktsioone, mis aitavad luua peoatmosfääri, näiteks koostada osaliste poolt ühiselt esitusloendit, kasutada karaokefunktsioone, sealhulgas kasutada hääle vahetajat ja tehislikku kajaefekti ning DJ-funktsioone heliefektide lisamiseks.

Hinnad ja saadavus

SRS-XV800 jõuab Euroopas müügile 2023. aasta mais soovitusliku hinnaga 700 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles