Tele2 vähendab SIM-kaardi suurust poole võrra (1)

tehnika.postimees.ee
Copy
Taamal vana, esiplaanil uus, poole väiksem Tele2 SIM-kaardi raam
Taamal vana, esiplaanil uus, poole väiksem Tele2 SIM-kaardi raam Foto: Tele2

Tele2 teatas plaanist muuta järk-järgult klientidele väljastatavate SIM-kaartide raami suurust, mis aitab vähendada plastijäätmeid.

Aastal 2020 toodeti maailmas umbes 4,7 miljardit tavasuuruses plastist SIM-kaarti. Tele2 finantsdirektori Kristina Penu sõnul tellitakse Tele2 klientidele igal aastal umbes 60 000 SIM-kaarti, millest tegelikult kasutatakse vaid mõne sentimeetri suurust SIM-kaardi tükki, ülejäänud osa raamist rändab prügikasti. Raami vähendamise ja ringlusse võetud plasti kasutamisega tahab ettevõte keskkonnale positiivset mõju avaldada.

Penu tõi näiteks, et tootes poole väiksemaid SIM-kaarte koos raamiga, väheneb süsinikdioksiidi kogus ainuüksi ühe toote pealt juba 30 protsenti: «Meie jaoks ei ole see ainult plastijäätmete vähendamine. Asendades kasutusel oleva tavalise SIM-kaardi poole väiksema raamiga SIM-kaardiga, väheneb nii ettevõtte kui ka selle klientide süsinikujalajälg. Kui 2020. aastal toodetud SIM-kaardid oleksid olnud poole väiksemad, oleks ainuüksi sellega kokku hoitud lausa 11,6 tonni plasti.»

Tarbijad on oma mõjust keskkonnale üha teadlikumad ning otsustavad teenuste ja toodete valikul nende kasuks, kes seavad oma tegevuses jätkusuutlikkuse esikohale.

«Sellised sammud ei ole olulised ainult keskkonna, vaid ka sektori ettevõtete pikaajalise edu jaoks,» sõnas Penu, kelle hinnangul peaksid tulevik ja suurkorporatsioonid liikuma üha enam selles suunas, et tarbijad ise ei peaks tegema valikuid ning otsuseid keskkonna nimel. «See peaks olema ettevõtete kohustus tuua turule vaid keskkonnaga arvestavaid teenuseid ja tooteid,» ütles ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles