Vaata ülekannet Eestl e-sportlane kohtub täna ajaloolisel suurturniiril maailma parima tiimiga

Steven Tiirik
Copy

Arvutimängu «CS:GO» parasjagu toimuvate maailmameistrivõistluste ehk Majori esimene voor on lõppenud. Challenger stage’i jõudnud meeskondadest pooled on nüüdseks oma asjad pakkinud.

Läbi raskuste liikus järgmisesse vooru ka Eesti parima «CS:GO» mängija Robin «ropz» Kooli kodumeeskond FaZe Clan. Euroopa segatiim võitis kolm mängu ja kaotas ühe, seejuures oli just eestlane statistiliselt meeskonna parim mängija.

Foto: BLAST.tv Paris Major 5. mängupäeva esialgne ajakava

HLTV 2.0 on kõige põhilisem meetod mängijate esitusele hinnangu andmiseks. Selle reitingu järgi oli ropzi esitus terve Majori esimese vooru paremuselt seitsmes. Kõige parema individuaalse tulemuse tegi G2 imelaps Ilya «m0NESY» Osipov.

Majori esimese vooru viimased mängud peeti neljapäeval, kui kokku kolmes kohtumises suutsid edasipääsu kindlustada Liquid, Monte ja Apeks. Eriti valusalt, viimases mängus, jäid aga Majori ukse taha Pain, Grayhound ja Forze.

Majori Legendide voor saab alguse täna. Nüüd astuvad võistlustulle ka need meeskonnad, kes Majori kvalifikatsiooniturniiridel ennast väga heast küljest näitasid.

Tiitli nimel võitlemist jätkab ka FaZe, kelle esimene vastane saab olema äärmiselt raske. Hetkel HLTV edetabelis esimest kohta hoidev ja eelmise Majori finalist Heroic on kogu turniiri üks favoriite ja samuti on seda ka FaZe.

Siiski ei tasu karta, et ropzi ja kompanii teekond võidukarikani võiks raske vastase tõttu varakult lõppeda. Legendide faasis, sarnaselt eelmisele voorule, tuleb edasipääsemiseks või väljalangemiseks saavutada kas kolm võitu või kolm kaotust.

Rääkides finaalist enne finaali tasub Legendide faasi esimesest päevast oodata ka G2 ja Vitality omavahelist kohtumist.

Legendide faasist pääseb edasi kaheksa tugevamat meeskonda, kes hakkavad omavahel mängima play-off voorus suurel Pariisis asuvas Accor Arenal, mis mahutab kuni 20 000 pealtvaatajat.

Majori võitja selgub 21. mail toimuvas finaalis. Meeskondade kulgemisele finaali suunas on võimalik kaasa elada eestikeelsete kommentaaridega Twitch.tv ja Postimehe vahendusel. Järgmine otseülekanne algab juba laupäeval kell 12:30.

Kõikidele BLAST.tv Paris Major 2023 mängudele saab panustada OlyBet e-sport keskkonnas. Uutele liitujatele 30 eurot raha tagasi garantii

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles