Tehisintellektiga saab rääkida: OpenAI tegi iPhone´ile ChatGPT äpi

tehnika.postimees.ee
Copy
OpenAI loodud populaarne vestlusrobot ChatGPT hakkab nüüd iPhone´ides häälkäsklusi kuulama. Uus äpp toob tehisintellekti suure keelemudeli kõigi Apple´i telefoniomanike taskusse esialgu USA-s, hiljem mujal maailmas ning varsti tuleb välja ka Androidi versioon.
OpenAI loodud populaarne vestlusrobot ChatGPT hakkab nüüd iPhone´ides häälkäsklusi kuulama. Uus äpp toob tehisintellekti suure keelemudeli kõigi Apple´i telefoniomanike taskusse esialgu USA-s, hiljem mujal maailmas ning varsti tuleb välja ka Androidi versioon. Foto: LIONEL BONAVENTURE

ChatGPT loonud idufirma OpenAI tõi eile välja oma esimese ametliku mobiiliäpi, mis töötab iPhone´ides. Androidi versioon tuleb veidi hiljem.

Rakendus ChatGPT sünkroonib mobiilis vestlused tehisintellekti suure keelemudeli kontoga, toetab häälsisendit ehk oma küsimused võib telefoni kaudu suuliselt esitada ning uusimad keelemudeli värskendused jõuavad samuti telefoniäppi.

OpenAI kirjutab uudises, et pärast veebiliidese väljatulekut on kasutajad soovinud, et ChatGPT-d oleks võimalik kasutada ka liikvel olles, näiteks häälkäsklustega midagi küsides.

Selle jaoks tehtigi ametlik iOS-i rakendus ChatGPT.

ChatGPT iOS-i tarkvarasse on integreeritud OpenAI enda avatud lähtekoodiga kõnetuvastussüsteem Whisper, mis tunneb ära inimhäälega kõneldava teksti (eesti keele tugi siiski veel puudub). Tasulise ChatGPT Plusi tellijad saavad iOS-is eksklusiivse juurdepääsu uusima keelemudeli GPT-4 võimalustele, varajase juurdepääsu uutele funktsioonidele ja kiirema reageerimisaja.

Äpp kuulab inimhäälega esitatud käske ning kuvab ekraanile vastused.
Äpp kuulab inimhäälega esitatud käske ning kuvab ekraanile vastused. Foto: OpenAI

OpenAI soovitab ChatGPT äppi kasutada igapäevaste küsimuste jaoks vastuste saamiseks: näiteks küsida juhiseid toiduvalmistamiseks, reisiplaanideks või läbimõeldud sõnumite koostamiseks. Samuti saab lihtsalt häälkäsklusega küsida inspratsiooniks näiteks kingiideid, visandada esitlusi või kirjutada mõni luuletus soovitud teemal.

Ka teistesse keeltesse saab tõlkida, ajaloofaktide kohta küsida ning teha kõike seda, mida ka ChatGPT veebiliides lubab.

Äpp on kõigepealt saadaval vaid USA-s ja laieneb lähinädalatel teistesse riikidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles