PILDID ⟩ Punase Risti tööd hakkab toetama ajalooline Land Rover

tehnika.postimees.ee
Copy
Foto: Jaguar Land Rover
  • Sõiduk on varustatud täiustatud ühenduvustehnoloogiatega, mille seas 4G antenn, VHF-raadio ja GPS.
  • Land Rover Defender 130 kulgeb Põhja-Walesi raskesti ligipääsetavatel maastikel.

Põhja-Walesis asub tööle spetsiaalselt Suurbritannia Punase Risti jaoks loodud Defender 130, mis annetati organisatsioonile kuninganna Elizabeth II plaatinajuubeli puhul. Unikaalne sõiduk võimaldab heategevusorganisatsioonil pakkuda abi raskesti ligipääsetavates piirkondades, näiteks Snowdonia mäestikus, Lleyni poolsaarel ja Anglesey saarel.

Suurbritannia Punasele Ristile, mille patroon oli 70 aastat kuninganna Elizabeth II, annetatud Defender 130 kohandati koostöös organisatsiooniga Jaguar Land Roveri poolt, varustades selle tipptasemel sidetehnoloogiatega.

Walesi maapiirkonnad on Suurbritannia ühed kõige halvemini 4G-levialaga kaetud alad, seega on oluline, et Defender suudaks ka rannikualadel, mägistes piirkondades ja teistes kaugemates paikades muu maailmaga ühenduses püsida.

Foto: Jaguar Land Rover

Sõiduki juurde kuulub täiustatud 4G-antenn, mis suudab pakkuda kõikjal tugevat levi, sisseehitatud telefon, VHF-raadio ja GPSiga täiustatud telemaatikasüsteem.

Katusele paigaldatud päikesepaneelidega saab laadida lisaakusid, mis toidavad erinevaid lisasüsteeme siis, kui mootor on välja lülitatud.

Foto: Jaguar Land Rover

Selleks et luua rohkem väärtuslikku hoiuruumi, on sõidukist eemaldatud kolmas istmerida. Auto on varustatud ka erilahendusena loodud sahtlitega, nii saab hõlpsalt transportida tekke, toitu ja esmaabivahendeid, lubades seega reageerida paljudele erinevatele hädaolukordadele, näiteks tormide, üleujutuste, tulekahjude ja või külmalainete puhul.

Sõidukis on antibakteriaalsed ja kergelt puhastatavad istmekatted ning taskulambid ja nende laadimispunktid. Lisaks sellele leiab autost veeboileri, mis laseb Punase Risti töötajatel pakkuda abivajajatele sooja jooki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles