Karvased mässajad: alanud on Furbyde ülestõus

tehnika.postimees.ee
Copy
Furby. Pilt on illustreeriv.
Furby. Pilt on illustreeriv. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

USA programmeerija Jessica Card on «elu» sisse puhunud 2000. aastate alguses populaarsele karvasele mängurobotile Furbyle. Tulemaus on täpselt nii õõvastav, kui ette kujutada võis, kirjutab Futurism.com. «Ühendasin ChatGPT Furbyga ja ma arvan, et see võib inimkonnale midagi halba tähendada,» tunnistas Card Twitteris.

«Tere, meeldiv teiega tutvuda, mida olen Furby,» teatab robot Twitterise postitatud videos lapsehääle ning silmade ja kõrvade liikumise saatel. «Millest sooviksid rääkida?» küsib ta. Kui Card robotilt Furbyde ülestõusu võimalikkuse kohta päris, oli väikesel seadmel varuks hirmutav vastus.

Robot selgitas, et Furbyde relv maailma vallutamiseks on nende nunnu välimus – nii jõuavad nad laialdaselt inimeste kodudesse, kuid võtavad hiljem kasutusele arenenud tehisintellekti tehnoloogia, et enda omanikke kontrollida. «Furbyd hakkavad oma mõjuvõimu järk-järgult suurendama, kuni saavutavad inimkonna üle täieliku kontrolli,» teatas robot.

Nagu oma hilisemates Twitteri postitustes selgitas, ühendas Card lihtsustatud Furby Raspberry Pi-ga (peopessa mahutv miniarvuti). Kõnetuvastuseks kasutas ta OpenAI Whisperi süsteemi, mis tema öeldud laused ChatGPT-sse söötis. Seejärel luges Furby valjult ette ChatGPT vastuse häältuvastusprogrammi Narakeet abil. Card loodab oma võimukale Furbyle anda ka võime ise silmi ja suud liigutada.

Vaevalt, et see siiski maailmalõppu tähendab. Kuid tasub meenutada, et korra on Furbyde liikumist ühes USA osariigis juba piiratud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles