Tele2 on Euroopa kliimaliidrite edetabelis esikohal

tehnika.postimees.ee
Copy
Foto: Tairo Lutter

Tele2 Gruppi tunnustati Financial Times´i ja Statista koostatud Euroopa kliimaliidrite 2023. aasta 500 Euroopa ettevõtte nimekirjas esikohaga.

Kolmandat korda koostatud Financial Times´i ja Statista Euroopa kliimaliidrite edetabeli koostamisel võeti arvesse ettevõtete tulemusi heitkoguste vähendamisel. Punkte anti näiteks ka läbipaistvuse eest kogu tarneahela heitkoguse avaldamisel.

Esikolmiku moodustavad kolm telekommunikatsiooniettevõtet: Tele2, Telia ja Deutsche Telekom. Tele2 saavutas 86,9 punktiga esikoha.

«Kogu meie ostetud elekter on roheline. Nii palju kui võimalik ostame toodetud roheelektrit, läbi rohesertifikaatide panustame aga roheenergia tootmisesse,» ütles Tele2 Eesti finantsdirektor ja juhatuse liige Kristina Penu.

Samuti on Tele2 vähendanud autoparki ja ärireisimist ning seadnud prioriteediks ringmajanduse.

«Näiteks muutsime me ka SIM-kaardi raami suurust ning toodame seda vaid ringlussevõetud plastikust,» ütles Penu, kelle sõnul investeeritakse ka järgnevatel aastatel aega ja raha kliimaneutraalsuse teekonnal.

«Oleme seadnud eesmärgiks saavutada oma tegevuses ja väärtusahelas 2035. aastaks nullilähedased heitkogused. Soovime olla jätkusuutlikkuse valdkonnas teerajajad ja selline tunnustus näitab, et oleme õigel teel,» sõnas Tele2 Grupi jätkusuutlikkuse juht Erik Wottrich.

Financial Times´i Euroopa kliimaliidrite täispikk nimekiri on leitav siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles